Image and video hosting by TinyPic

30/12/11

Σε τετραήμερο κλείσιμο των ιατρείων τους, προχωρούν από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου οι γιατροί...

Σε τετραήμερο κλείσιμο των ιατρείων τους, προχωρούν από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αθήνας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο ιατρικός κόσμος διακηρύσσει την αποφασιστικότητά του να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, που οδηγούν στην επαγγελματική και επιστημονική εξαθλίωση του ιατρικού σώματος, καθώς και στην κατάρρευση του συστήματος Υγείας.
Οι γιατροί τονίζουν ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, σχολίασε ότι "οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους, απαιτώντας την αναστολή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ για ένα τουλάχιστον τετράμηνο, μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες της λειτουργίας του και ζητούν την εφαρμογή των θέσεων του ΙΣΑ για συλλογική σύμβαση κατά πράξη και περίπτωση, δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους και ελεύθερη επιλογή γιατρού.
Απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια για τις οποίες ο ΙΣΑ ετοιμάζει μηνυτήριες αναφορές και αγωγές".

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .