Image and video hosting by TinyPic

29/12/11

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν από φωτιά που προκάλεσε σειρά χημικών εκρήξεων...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν από φωτιά που προκάλεσε σειρά χημικών εκρήξεων σε συγκρότημα αποθηκών στη Ρανγκούν της Μιανμάρ, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για έκρηξη βόμβας.

Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη των οχημάτων της πυροσβεστικής, σημειώθηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις σε παρακείμενες αποθήκες, προκαλώντας το θάνατο κατοίκων της περιοχής και πέντε πυροσβεστών.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε 41 αποθήκες στις οποίες φυλάσσονταν πρώτες ύλες για την παρασκευή φαρμάκων. Μερικές από τις αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Μινγκλάρ Ταούνγκ Νιούντ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, περιοχή όπου υπάρχουν πολλές κρατικές αποθήκες και εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους πέντε πυροσβέστες και 85 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 30 πυροσβέστες. Ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Από τις εκρήξεις δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας και περίπου πενήντα σπίτια, στην πλειοψηφία τους ξύλινα, όπως και ένα βουδιστικό μοναστήρι καταστράφηκαν από τη φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο αρκετές ώρες μετά.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών στήθηκε σε ένα μοναστήρι, κοντά στο σημείο της τραγωδίας, και εκατοντάδες άνθρωποι των οποίων τα σπίτια κάηκαν, κατέφυγαν εκεί.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .