Image and video hosting by TinyPic

4/12/11

Ακόμα 16 απολύσεις...

Συναυλία αλληλεγγύης πραγματοποιεί σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, μετά και τις χθεσινές απολύσεις ακόμα 16 εργαζομένων, τις οποίες καταδίκασε, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ. Με τις πιο πρόσφατες απολύσεις ο αριθμός των απολυμένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος έφτασε τους 50. Είχαν προηγηθεί οι απολύσεις ακόμα 34 εργαζομένων πριν μερικές μέρες. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε ζητήσει στη Βουλή -σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης- την άμεση ανάκληση των 34 απολύσεων.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε "τη συνέχεια στην επίθεση" ενάντια στους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας. "Η μάχη που δίνουν οι χαλυβουργοί στην Ελευσίνα αφορά όλη την εργατική τάξη, από την Κρήτη ως τον Έβρο. Είναι αγώνας για να μην περάσει η ολομέτωπη επίθεση που μας έχει εξαπολύσει η πλουτοκρατία και το πολιτικό προσωπικό της" αναφέρεται.

Σήμερα, πραγματοποιείται συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία στις 11 το πρωί στο χώρο μπροστά από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία για περισσότερο από ένα μήνα, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς, που συνεπάγονται με μειώσεις μισθών και πενθήμερη εργασία.

Μάλιστα, το Σάββατο περίπου 300 εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα στην Πειραιώς. Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του υπουργείου στην Πειραιώς, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση 34 συναδέλφων τους και για το εργασιακό καθεστώς που προωθείται.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη. Τελικά έγιναν δεκτοί από τον υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος φαίνεται πως τάχθηκε υπέρ μίας τριμερούς συνάντησης μεταξύ εργαζομένων, εργοδοσίας και υπουργείου. Τους εργαζόμενους απεργούς επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .