Image and video hosting by TinyPic

7/12/11

Τι έγινε η σελίδα 123 του προϋπολογισμού; Αλήθεια όλοι αυτοί οι άχρηστοι ξέρουν τι ψηφίζουν; ή απλώς κάνουν αυτό που τους λέει ο απόπατος της Μέρκελ ο Παπαδήμος;

Διευκρινήσεις σχετικά με την απουσία στοιχείων από την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2012, για το ύψος των εγγυήσεων του Δημοσίου προς κάθε μία τράπεζα ξεχωριστά κατά το 2011 και τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου για το ύψος τους το 2012, ζητάει με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του, Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2012, παράγραφος «Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας» στο κεφάλαιο 4 και συγκεκριμένα στη σελίδα 123, περιγράφεται ο τρόπος ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών μέσω εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου. Τα πολύ σημαντικά αναλυτικά στοιχεία όμως για το ύψος των εγγυήσεων που έχουν δοθεί μέχρι 31-12-2011 από το δημόσιο στο τραπεζικό σύστημα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων απουσιάζουν από το σχετικό κεφάλαιο . Όπως απουσιάζει και οποιαδήποτε πρόβλεψη για το ύψος της ενίσχυσης που θα λάβει το τραπεζικό σύστημα κατά την διάρκεια του 2012.

Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο διευκρινήσεις σχετικά με το βαθμό που οι εγγυήσεις αυτές επηρεάζουν την πορεία του δημόσιου χρέους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .