Image and video hosting by TinyPic

12/12/11

Ο Παπαδήμιος θα πάρει όσα μέτρα χρειαστούν. Αρκεί να μη μείνει ούτε ένας Έλληνας που θα παίρνει μισθό πάνω από 100€ τον μήνα. Κοιμηθείτε κι άλλο ραγιάδες. Απολαύστε τον Άγιο Μακάκα...

Τη συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου αναμένεται να απειλήσει η ψήφιση των νέων μέτρων που θα απαιτηθούν για τον προϋπολογισμό του 2011, αλλά και τα σκληρά μέτρα που θα συμπεριληφθούν στο νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Αν χρειαστούν νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα τα λάβει» είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, όπως ο ίδιος αναφέρει σε συνομιλητές του. Άλλωστε, στις Βρυξέλλες παραδέχθηκε ότι τα νέα μέτρα θα τα λάβει η κυβέρνησή του, γεγονός το οποίο προβληματίζει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ, όσο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο που δεν επιθυμεί να χρεωθεί και άλλες δύσκολες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος, ενόψει της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Τόσο το πολυνομοσχέδιο, όσο και το νέο φορολογικό, που θα έρθουν για ψήφιση στις αρχές του νέου έτους θα περιλαμβάνουν νέα σκληρά μέτρα, τα οποία -παρότι αποκρύπτεται- αποτελούν προϋπόθεση για να κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση. Ουδείς γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί σε μια τέτοια περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπολογίζει τις αντιδράσεις στελεχών του που ανήκουν στην λαϊκή δεξιά, αλλά και στην εκλογική του βάση, η οποία έχει διαπαιδαγωγηθεί ακούγοντας για άλλο μίγμα πολιτικής και αντίθεση στα νέα μέτρα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για τη ΝΔ με την ψήφιση του νέου Μνημονίου που θα συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι κορυφαίοι υπουργοί -που αποτελούν και τους «δελφίνους»- θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα. Βουλευτές, ωστόσο, προτίθεται να καταψηφίσουν, όπως αναμένεται να πράξουν και συνάδελφοί τους της ΝΔ. Η μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή της κυβέρνησης Παπαδήμου, επιτρέπει, άλλωστε, κάτι τέτοιο, μεταφέροντας το πρόβλημα στο εσωτερικό των κομμάτων που τη στηρίζουν, καθώς στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ουδείς βουλευτής θα θελήσει να φανεί λιγότερο ευαίσθητος από τον διπλανό του, ιδίως αν είναι στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς αυτή τη στιγμή στην Ιπποκράτους δεν υπάρχει ενιαίο κέντρο, ενώ όποτε ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να συγκαλέσει το λεγόμενο παρα-υπουργικό συμβούλιο, συναντά αντιδράσεις που παίρνουν σχεδόν καθολικό χαρακτήρα.

Η πτώση του ΛΑ.Ο.Σ. στις δημοσκοπήσεις θέτει, επίσης, τον Γιώργο Καρατζαφέρη ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για την τακτική που θα ακολουθήσει στην ψήφιση των νέων μέτρων. Ιστορικά άλλωστε, από τις κυβερνήσεις συνεργασίας, αποχωρούν τα μικρότερα κόμματα, αν και στην πολιτική κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .