Image and video hosting by TinyPic

20/11/11

Εκρηκτικό είναι το σκηνικό που επικρατεί στην πλατεία Tahrir του Καΐρου...

Εκρηκτικό είναι το σκηνικό που επικρατεί στην πλατεία Tahrir του Καΐρου το απόγευμα της Κυριακής, με τη συντονισμένη επίθεση στρατού και αστυνομίας για την εκδίωξη των διαδηλωτών και την ανάληψη του ελέγχου της πλατείας-σύμβολο της αντικαθεστωτικής εξέγερσης.

Διαδηλωτές βρέθηκαν ανάμεσα σε δακρυγόνα και γκλομπ και η πλατεία Tahrir μετετράπη ξανά σε πεδίο μάχης. Οι συγκρούσεις του τελευταίου διημέρου έχουν κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες πλησιάζουν τους 1.000.

Άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας με ειδική εξάρτηση εισέβαλαν στην πλατεία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, για να διαλύσουν τους Αιγύπτιους που διαδηλώνουν φοβούμενοι ότι ο στρατός δεν θα παραδώσει την εξουσία, παρά τις βουλευτικές εκλογές που απέχουν μόλις μία εβδομάδα. Στην πλατεία ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Τα βίαια γεγονότα θέτουν σε σοβαρή δοκιμασία την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 28ης Νοεμβρίου, ενώ ήδη υπάρχουν υποψήφιοι που ανακοίνωσαν ότι αναβάλουν την εκστρατεία τους για τις εκλογές αυτές, που αποτελούν το πρώτο βήμα εκδημοκρατισμού της χώρας και που συνιστά τελικά και το διακύβευμα της ίδιας της επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας αρνείται το γεγονός ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών και αποδίδει την ευθύνη σε πολίτες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα προειδοποιεί ότι θα κατασταλούν βίαια όποιες προσπάθειες διαδηλωτών να εισβάλουν στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στο Κάιρο ή σε αστυνομικά τμήματα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .