Image and video hosting by TinyPic

18/11/11

Το «μανιφέστο» ενός ηλίθιου κόπανου...

Στην κρίση και στις μεθόδους αντιμετώπισής της αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε ομιλία του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν. Τάχθηκε υπέρ «περιορισμένων» αλλαγών στις ευρωπαϊκές συνθήκες και υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη δεν είναι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση. "Λένε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού", αναέφερε στην ομιλία του. "Αυτός είναι ένας μάλλον ασαφής ορισμός. Η πολιτική είναι η τέχνη του να κάνεις εφικτό εκείνο που είναι απαραίτητο", πρόσθεσε. Για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν αρκούν οι καθημερινές μέθοδοι, χρειάζονται και οι μη-συμβατικές, που δεν υπάρχουν στα βιβλία της οικονομικής επιστήμης, σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. τόνισε ότι πρέπει πρώτα να τεθούν στόχοι και στη συνέχεια να αναζητηθούν τα εργαλεία για την επίτευξή τους, στα οποία θα περιλαμβάνονται και οι περιορισμένης έκτασης αλλαγές των συνθηκών, όπου χρειαστεί.

Όσον αφορά στην αλληλεγγύη, ανέφερε ότι κάθε μέλος της ευρωζώνης κρατά στα χέρια του την πολιτική και οικονομική τύχη του συνόλου

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .