Image and video hosting by TinyPic

22/11/11

Ένας εκ των διαδηλωτών έπεσε νεκρός μετά από επέμβαση της αστυνομίας...

Ένας εκ των διαδηλωτών έπεσε νεκρός μετά από επέμβαση της αστυνομίας στη σιιτική επαρχία Κατίφ, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο επικαλείται ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θύμα, ο Αλί αλ - Φέλφελ, δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τους αστυνομικούς και υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Πολλά ακόμα άτομα τραυματίσθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών, οι οποίοι επενέβησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός 19χρονου κατοίκου της περιοχής Σουίκα, του Νάσερ αλ-Μχάιχι, ο οποίος σύμφωνα με κατοίκους σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Ο 19χρονος τραυματίσθηκε την Κυριακή κοντά σε αστυνομικό οδόφραγμα στη Σουίκα. Υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ένας νεαρός άνδρας τραυματίσθηκε το Σάββατο από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη σιτική περιοχή Αουαμίγια. Η Αουαμίγια βρέθηκε στο επίκεντρο ταραχών στις αρχές Οκτωβρίου, κατά τις οποίες 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 11 αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών.

Οι αρχές υποστήριξαν ότι «οι ταραξίες» υποκινήθηκαν «από ξένη χώρα», αναφορά στο Ιράν.

Η πλειοψηφία των περίπου δυο εκατομμυρίων σιιτών Σαουδαράβων ζει στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου ανατολική επαρχία Κατίφ, οι κάτοικοι της οποίας διαμαρτύρονται για περιθωριοποίησή τους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .