Image and video hosting by TinyPic

25/11/11

Ένα βήμα πίσω κάνουν η κυβέρνηση και η Δ.Ε.Η...

Ένα βήμα πίσω κάνουν η κυβέρνηση και η Δ.Ε.Η., όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην κοινωνία και τις παρεμβάσεις της Κομισιόν, διά του επιτρόπου Ενέργειας, Γκίντερ Έτιγκερ και της Συνηγόρου Του Πολίτη, Κ. Σπανού. Πλέον, το Υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει πτυχές του ζητήματος, ενώ, έως ότου καταλήξει, δίνει προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. 80 ημερών -αντί 40 που ίσχυε.

Εν μέσω και των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που συνεχίζονται και σήμερα, Παρασκευή, αρχίζουν να ακούγονται κι άλλες φωνές, επικριτικές απέναντι στο τέλος: Η Συνήγορος του Πολίτη μίλησε για «υπέρμετρα επαχθές μέτρο», τονίζοντας ότι όσοι αδυνατούν να το πληρώσουν παραβαίνουν το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών, ενώ και η Κομισιόν χαρακτήρισε παράνομη τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Επιπλέον, ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτιγκερ ξεκαθάρισε πως η διακοπή ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων παραβιάζει κοινοτική οδηγία.

Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκο Χουντή, ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτιγκερ υπενθυμίζει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζει ότι θα πρέπει θα αποσυνδεθεί η προμήθεια ρεύματος από τις φορολογικές υποχρεώσεις, γεγονός που ανατρέπει το μέτρο που συνδέει το ειδικό τέλος με τη Δ.Ε.Η..

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται την Παρασκευή η απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πληροφορικών Συστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί πληροφορικής της Δ.Ε.Η. δεν θα επιληφθούν του προβλήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό σύστημα Ερμής, μέσω του οποίου γίνονται συναλλαγές από το Διαδίκτυο και τα ΑΤΜ.

Υπό εξέταση η νέα εγκύκλιος

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η νέα εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων είναι υπό διαμόρφωση. Όπως επισημαίνεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να ενσωματώσουν τις περισσότερες δυνατές λύσεις και δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εγκύκλιος θα δίνει παράταση 80 ημερών στην προθεσμία πληρωμής του τέλους, αντί για 40 που ίσχυε αρχικά. Το υπουργείο, πάντως, επισημαίνει ότι, σε περίπτωση λαθών, η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και η διαφορά θα συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές.

Ακόμα, το Υπουργείο Οικονομικών συστήνει σε κάθε εφορία μία τριμελή επιτροπή, η οποία θα δέχεται αιτήσεις εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οι πολίτες έχουν προθεσμία έως τις 20 Ιανουαρίου να υποβάλουν στους δήμους τους αιτήσεις για τη διόρθωση των λαθών.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .