Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Άντε μωρή πατσαβούρα. Κοίτα τα δικά σου οικονομικά και άσε ήσυχη την Ελλάδα...

Η Ελλάδα συνεχίζει να μένει οικονομικά μετέωρη - παρά την αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα. Αυτό προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ στην τριήμερη διάσκεψη για την οικονομία, που διοργανώνει η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» στο Βερολίνο.

«Εύχομαι στη νέα ελληνική κυβέρνηση κάθε επιτυχία» είπε. «Αλλά είναι ξεκάθαρο, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει από μόνη της τη βιωσιμότητα του χρέους της». Κι αυτό επιβάλει την τάχιστη δυνατή εφαρμογή του κουρέματος, καθώς και όλων των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Για αρκετό διάστημα δεν ήταν ξεκάθαρο ποια είναι η κατάσταση στη χώρα» πρόσθεσε. «Η τρόικα πίστευε αρχικά ότι έχει κυρίως πρόβλημα ρευστότητας. Τελικά όμως διαπίστωσε ότι το χρέος της ήταν ανεξέλεγκτο. Χωρίς γενναίο κούρεμα δεν θα μπορούσε να ξαναγίνει βιώσιμο».

Η καγκελάριος επανέλαβε, ότι η Ελλάδα αποτελεί εντελώς «ιδιαίτερη περίπτωση» - τόσο σε ότι αφορά το ύψος και την υφή του χρέους της, όσο και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Παρόμοια περίπτωση, πρόσθεσε, δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Κι αυτό αποκλείει άλλο κούρεμα χρέους αλά ελληνικά.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αντικαγκελάριου και υπουργού οικονομικών Φίλιπ Ρόσλερ, που μίλησε αμέσως μετά την κ.Μέρκελ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .