Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Ακροδεξιοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται για έναν «φυλετικό πόλεμο»...

Ακροδεξιοί εξτρεμιστές ετοιμάζονται για έναν «φυλετικό πόλεμο» στη Δανία και εκπαιδεύονται στον χειρισμό των όπλων και στις τεχνικές μάχης, αποκαλύπτουν οι δανικές υπηρεσίες πληροφοριών (PET) σε έκθεσή τους για τα εξτρεμιστικά κινήματα της δεξιάς και της αριστεράς που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Μια μειοψηφία που προέρχεται από την άκρα δεξιά «προετοιμάζεται για έναν φυλετικό πόλεμο στη Δανία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία», σύμφωνα με τις PET, οι οποίες διευκρινίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι διατηρούν «αρχεία πολιτικών εχθρών».

Αυτά τα άτομα, των οποίων οι PET δεν προσδιορίζουν τον αριθμό, επιδιώκουν «να εκπαιδευτούν τόσο στη χρήση των όπλων όσο και στην πρακτική των πολεμικών τεχνών», σύμφωνα με τις δανικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, είναι ένας μικρός αριθμός σε μια κατακερματισμένη δεξιά που επιδιώκει «να στρατολογήσει μέλη και υποστηρικτές», ειδικά μεταξύ των βίαιων οπαδών του ποδοσφαίρου, σημειώνουν οι PET.

Οι άνθρωποι που περιγράφονται ενεργούν συχνά μόνοι και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να εντοπιστούν, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία αναλύει λεπτομερώς την περίπτωση Μπράιβικ στη Νορβηγία.

Οι δανικές υπηρεσίες φοβούνται ότι ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ μπορεί να εμπνεύσει και άλλους απομονωμένους εξτρεμιστές στη Δανία.

Η PET συνεργάζεται πάντως με τις νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών και κάνει πολλές «προληπτικές ανακρίσεις» στη Δανία από τον Ιούλιο.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .