Image and video hosting by TinyPic

13/11/11

Προσπάθεια ανακατάληψης της μεγαλύτερης φαβέλας...

Tη φαβέλα Ροσίνια, τη μεγαλύτερη του Ρίο ντε Ζανέιρο, η οποία εδώ και δεκαετίες τελεί υπό τον έλεγχο των εμπόρων ναρκωτικών, επιχειρούν να ανακαταλάβουν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Οι αρχές εκτιμούν ότι 200 έμποροι ναρκωτικών βρίσκονται μέσα στη Ροσίνια.

Επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στις 04:10' τοπική ώρα (08:10' ώρα Ελλάδος) στους δρόμους της εν λόγω παραγκούπολης των 120.00 κατοίκων, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πλουσιότερες συνοικίες της πόλης.

Όλες οι είσοδοι στη Ροσίνια έχουν αποκλειστεί από τις 06:30' σήμερα, μετέδωσε η τηλεόραση. Ο εναέριος χώρος είναι επίσης κλειστός μέχρι τη Δευτέρα.

Στην επιχείρηση, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στο Ρίο, μετέχουν ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού, εκατοντάδες αστυνομικοί της ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων και δυνάμεις κρούσης με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ελικοπτέρων.

Οι αρχές του Ρίο, μιας από τις πολιτείες της Βραζιλίας με τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας, έχουν αρχίσει από το 2008 μεγάλες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των φτωχών συνοικιών του Ρίο, που ελέγχονται από τους εμπόρους ναρκωτικών και τις ένοπλες συμμορίες εν όψει του Μουντιάλ ποδοσφαίρου του 2014, και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .