Image and video hosting by TinyPic

24/11/11

Πάλι καλά που δεν κατέβασαν ακόμα τα άρματα μάχης...

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί έξω από το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η. στη Λ. Μεσογείων στον Χολαργό, καθώς άνδρες της αστυνομίας επιχειρούν να σπάσουν την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά στην είσοδο του κτηρίου, προκειμένου να μην μπορέσουν να τους διασπάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στο σημείο.

Ακολούθησαν αψιμαχίες ανάμεσα σε συνδικαλιστές και δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΥ και έγιναν συλλήψεις, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να απομακρύνεται με περιπολικό στις 08:35. Συνολικά έχουν γίνει τρεις συλλήψεις. Στο κτήριο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταβεί και πάλι ο εισαγγελέας.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, λίγο πριν από τη σύλληψή του, κάλεσε τους ανέργους και τους συνταξιούχους να πάνε στο κτήριο και τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έως το τέλος. «Αυτόν τον νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας γίνεται για να μην κοπεί το ρεύμα. Είναι απαράδεκτο να απειλείς τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο ότι, αν δεν πληρώσει, θα του κόψεις το ρεύμα. Ας το κόψουν στους βουλευτές» κατέληξε.

Η κυκλοφορία στη Λ. Μεσογείων διεξάγεται κανονικά. Οι αψιμαχίες συνεχίζονται μεταξύ της αστυνομίας και των συνδικαλιστών μερικά μέτρα μακριά από το κτήριο.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ παραμένουν αμετακίνητοι και συνεχίζουν την κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η., η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής.

Χθες πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου διεμήνυσε ότι ο νόμος θα τηρηθεί, τονίζοντας πως υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό,τι χρειάζεται.

Η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ έχει επιπτώσεις στο σύνολο των συναλλαγών της επιχείρησης με τους καταναλωτές, καθώς έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .