Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, αντιτάχθηκε σήμερα στις πιέσεις της Γερμανίας να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατόν αλλαγές στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, αντιτάχθηκε σήμερα στις πιέσεις της Γερμανίας να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατόν αλλαγές στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι κατ' αρχάς χρειάζεται να αντιμετωπιστούν «αυτά που επείγουν».

Μέρκελ και Τόρνινγκ-Σμιτ συναντήθηκαν στο Βερολίνο, εν μέσω των κλιμακούμενων διαφωνιών στους κόλπους της Ε.Ε. όσον αφορά στην απαίτηση της Γερμανίας να εκχωρηθούν στις Βρυξέλλες μεγαλύτερες εξουσίες, που θα προβλέπουν μεταξύ άλλων το να τιμωρούνται πιο αυστηρά κυβερνήσεις της Ευρωζώνης που παραβιάζουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει (να αντιμετωπιστούν) αυτά που επείγουν» είπε η Τόρνινγκ-Σμιτ, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει «αυτή τη στιγμή» είναι το να επιλυθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη «και κατόπιν να συζητήσουμε για περισσότερη (δημοσιονομική) πειθαρχία σε ένα μεταγενέστερο στάδιο».

Υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει τις γερμανικές προτάσεις «ανοικτά» αργότερα. Η Μέρκελ επανέλαβε την έκκλησή της να υπάρξουν αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, οι οποίες θα επέτρεπαν να τιμωρούνται ευκολότερα χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας, πλήττοντας το ευρώ με υψηλά ελλείμματα.

Η πρωθυπουργός της Δανίας είπε ότι μια από τις προτεραιότητες της Δανίας, όταν αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., θα είναι να προωθήσει μια «υπεύθυνη Ευρώπη», στην οποία «καθένας είναι υπεύθυνος» για την τήρηση των κανόνων. Η Δανία, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, αναλαμβάνει την κυλιόμενη προεδρία της Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι στην πρόταση Μέρκελ «να υπάρξει πρόσθετη ολοκλήρωση» αντιτάχθηκε χθες και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Έντα Κένι.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .