Image and video hosting by TinyPic

27/11/11

Τριήμερη απεργία στην «Ελευθεροτυπία»...

Τριήμερη απεργία την Πέμπτη 1η, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που συνήλθε σήμερα, Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο blog του εκπροσώπου των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, η συνέλευση αποφάσισε ακόμη να ζητήσει από τη διοίκηση της εφημερίδας:

• να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.
• να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.
• να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
• να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ’ επέκταση την ίδια τη συνέλευση: α) για το business plan, β) για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας, γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας.

Επίσης, η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ που παραμένουν απλήρωτοι ή διώκονται με απολύσεις ή υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .