Image and video hosting by TinyPic

22/11/11

Στον εισαγγελέα ο Καπελέρης...

Ως ύποπτος καλείται να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Ιωάννης Καπελέρης στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη σχετικά με την υπόθεση των προστίμων που «πάγωσαν» στο υπουργείο Οικονομικών για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης παρέλαβε ήδη την κλήση που του απέστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την ύπαρξη παραμηχανισμού στο Υπουργείο Οικονομικών που καθυστερούσε ή εμπόδιζε την είσπραξη των προστίμων για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή» το οποίο συνέδεε την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, ο κ. Διομήδης Σπινέλης με τα ανείσπρακτα πρόστιμα για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Ως αιτία για αυτό, φαίνεται ότι ήταν οι δύο εγκύκλιοι που είχαν φτάσει τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο στις αρμόδιες υπηρεσίες, αναστέλλοντας τη διαδικασία επιβολής των προστίμων. Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα η μία απ’ τις δύο εγκυκλίους που χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά επείγουσα» είχε αποσταλεί από τον κ. Καπελέρη, τον περασμένο Αύγουστο και ανέφερε ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των προστίμων, ζητώντας την αναστολή είσπραξής τους. Ο κ. Σπινέλης ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στον εισαγγελέα προσκόμισε συγκεκριμένα έγγραφα για την υπόθεση. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν ως μάρτυρες και άλλα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που φέρονται ν’ αναφέρθηκαν στην εγκύκλιο του κ. Καπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόστιμα αυτά ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ και έχουν βεβαιωθεί σε επιχειρήσεις και εταιρείες μέσα στο 2010 και το 2011, για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης μετά τη διασταύρωση των στοιχείων από το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Ανάμεσα στις αξιόποινες πράξεις που ερευνώνται από τον εισαγγελικό λειτουργό είναι αυτή της απιστίας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .