Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν και φέτος το παρόν στην καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία...

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν και φέτος το παρόν στην καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στα πανό των διαδηλωτών κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο και την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ το «ψωμί παιδεία ελευθερία» ακούστηκε πολλές φορές θυμίζοντας άλλες εποχές.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων, μόλις το μπλοκ των αναρχικών έφτασε έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν άμεσα κάθε εστία έντασης. Πριν αρχίσει η πορεία έγιναν 20 προσαγωγές και μέχρι την ολοκλήρωσή της είχαν φτάσει τις 60. Η αστυνομία προχώρησε και σε τρεις συλλήψεις.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Η ένταση ξεκίνησε, όταν άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών χωρίστηκαν σε ομάδες και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο, νεράντζια και άλλα αντικείμενα και προκαλώντας απάντηση με χρήση δακρυγόνων. Έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια και σχημάτισαν οδόφραγμα στη λεωφόρο Β. Σοφίας. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .