Image and video hosting by TinyPic

19/11/11

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του χθες όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας τον χτύπησε και πέρασε από πάνω του...

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του χθες όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας τον χτύπησε και πέρασε από πάνω του, ενώ ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας σε πολλές περιοχές του βασιλείου του Κόλπου. Ο διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στην περιοχή Τζουφάιρ, ανατολικά της πρωτεύουσας Μανάμα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών.

Νωρίτερα χθες, συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν πολλούς διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πληροφορίες που δημοσιοποίησε η αστυνομία.

Η μεγαλύτερη πορεία, την οποία οργάνωσε η αντιπολίτευση στο χωριό Αάλι, νότια της Μανάμας, ολοκληρώθηκε ειρηνικά, με τους συμμετέχοντες να ανεμίζουν σημαίες της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Υεμένης, της Συρίας και της Ιορδανίας μαζί με αυτή της χώρας σε μια ένδειξη «αραβικής αλληλεγγύης».

Σε άλλες κινητοποιήσεις σε διάφορα χωριά, κατά κύριο λόγο σιιτικά, μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας χρησιμοποίησαν χημικά και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι νέες ταραχές σημειώθηκαν ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδιδε ταξιδιωτική οδηγία για το Μπαχρέιν, καλώντας το προσωπικό της πρεσβείας της στην Μανάμα και τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο βασίλειο να περιορίσουν τις μετακινήσεις του για λόγους ασφαλείας και τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο βασίλειο να το μιμηθεί.

Οι κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα την προώθηση πολιτικών μεταρρυθμίσεων και περισσότερες ελευθερίες στο βασίλειο, όπου πλειοψηφούν οι σιίτες αλλά κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία, άρχισαν την 14η Φεβρουαρίου. Οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια εκστρατεία καταστολής εναντίον των κινητοποιήσεων στην διάρκεια της οποίας βρήκαν το θάνατο περίπου 40 άνθρωποι.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .