Image and video hosting by TinyPic

14/11/11

Αυξάνονται οι άστεγοι...

Κάποτε είχαν δουλειές, σπίτι, οικογένεια και μια στρωμένη ζωή. Τώρα επισκέπτονται κάθε τρεις και λίγο το Νοσοκομείο Βόλου ζητώντας στέγη, τροφή και ένα ζεστό περιβάλλον έστω και για λίγες ώρες. Οι «νεόπτωχοι» στο Βόλο και ειδικότερα οι άστεγοι και οι άποροι έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που ενώ το Νοσοκομείο πριν μια δεκαετία διαχειριζόταν μία υπόθεση ανά τρεις μήνες, τώρα πρέπει να διαχειριστεί ακόμη και τέσσερις υποθέσεις κάθε εβδομάδα.

Τη στιγμή που βλέπουμε το Νοσοκομείο ως ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα στο οποίο δεν θα θέλαμε να νοσηλευτούμε, υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν το Αχιλλοπούλειο ως στέγη, καταφύγιο, ως το σπίτι τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταγραφεί τεράστια αύξηση των αστέγων και απόρων στην πόλη. Πρόκειται και για Βολιώτες στην πλειοψηφία τους, αλλά και για αλλοδαπούς και για Έλληνες οι οποίοι κάποια στιγμή της ζωής τους ήρθαν στην πόλη και εγκαταστάθηκαν.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Τζανέτου, ενώ πριν από δέκα χρόνια η υπηρεσία διαχειριζόταν μία υπόθεση αστέγου ανά τρίμηνο, φέτος διαχειρίζεται τρεις ή τέσσερις κάθε εβδομάδα.

Σημείωσε μάλιστα πως τα τελευταία δύο χρόνια η υπηρεσία έχει διαχειριστεί 30 υποθέσεις αστέγων, αριθμός που θεωρείται ιδιαιτέρως υψηλός για την πόλη του Βόλου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .