Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Ζήτημα συνταγματικότητας...

Ενστάσεις για τη συνταγματικότητα διάταξης του «διατάγματος Παυλόπουλου» με βάση το οποίο επιτράπηκε η μονιμοποίηση των συμβασιούχων διατύπωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. ο οποίος ωστόσο λίγο αργότερα τάχθηκε υπέρ της δικαίωσης συμβασιούχου εργαζόμενης στο ΤΕΙ Λαμίας.

Ο κ. Τέντες μιλώντας κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αν και αμφισβήτησε τη συνταγματικότητα του άρθρου 11 του «διατάγματος Παυλόπουλου» τάχθηκε υπέρ της άποψης της μειοψηφίας του Β’ Τμήματος που έκρινε ότι η συμβασιούχος ουσιαστικά κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υιοθετώντας παράλληλα και την εφετειακή απόφαση που τη δικαίωνε.

Λόγω διαφοράς μίας ψήφου, η υπόθεση είχε παραπεμφθεί από το Β’ Τμήμα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. όπου το πρωί συζητήθηκε. Ο κ. Τέντες ωστόσο ξάφνιασε τους πάντως εγείροντας θέμα αντισυνταγματικότητας του άρθρου 11 του «διατάγματος Παυλόπουλου».

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το επίμαχο άρθρο « κινείται στην αποκρουόμενη από το Σύνταγμα λογική της πρακτικής του παρελθόντος των «τακτοποιήσεων» και των «μετατροπών» ενώ πως πρόσθεσε πως η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου «δεν επιβάλλεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου της 28.6.1999».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .