Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Το μαχαίρι στον λαιμό βάζει το Υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες «νέους» συνταξιούχους, ανέργους ασφαλιστικών ταμείων...


Το μαχαίρι στον λαιμό βάζει το Υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες «νέους» συνταξιούχους, ανέργους ασφαλιστικών ταμείων πλην ΟΑΕΔ, αλλά και απολυμένους, αναγκάζοντάς τους με αντισυνταγματική εγκύκλιο να πληρώσουν το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι δήθεν ευεργετικές «οδηγίες» του Υπουργείου Οικονομικών που υπήρχαν για οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες ήταν τελικά το «καρότο». Η υπ. Αριθμ. 1223 ερμηνευτική εγκύκλιος είναι το μεγάλο μαστίγιο. Ας απλοποιήσουμε τα πράγματα, για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί. Κατ' αρχάς εξ ορισμού «αλληλεγγύη» καλείται η «συναίσθηση αμοιβαίας αλληλοβοήθειας ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας». Με ποιο τρόπο, όμως, η εισφορά αλληλεγγύης γίνεται καλοσκηνοθετημένη ταινία τρόμου; Εύκολο. Στα πρώτα «ραβασάκια» που έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών, έδειχνε την απόλυτη ευαισθησία του σε όλους τους πολίτες.

Για να μην τρομοκρατηθούν με το αναγραφόμενο ποσό του έκτακτου χαρατσιού, τους έδινε και οδηγίες για το πώς θα μπορούσαν να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ από αυτό (πιν. Α). Οι οδηγίες ήταν ευανάγνωστες και ξεκάθαρες. Μεταξύ των άλλων, όπως σημειώνουμε παρακάτω, η ευαισθησία του Υπουργείου Οικονομικών τοποθετούσε πέπλο προστασίας σε απολυμένους, όσους συνταξιοδοτήθηκαν και έλαβαν εφάπαξ, επιδόματα κ.τ.λ, αλλά και ανέργους κατά το 2011, ανεξαρτήτως από το αν είχαν εισοδήματα το 2010.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .