Image and video hosting by TinyPic

20/11/11

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές στη Χιλή...

Να επιστρέψουν στις σχολές τους, χωρίς όμως να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αποφάσισαν οι φοιτητές στη Χιλή, οι οποίοι διαδηλώνουν και απέχουν από τα μαθήματά τους, με κεντρικό αίτημα η παιδεία να είναι δωρεάν για τους περισσότερους φοιτητές.

«Υπήρξε πρόοδος» δήλωσε η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Χιλής Σκάρλετ Μαγκίντι, ηγετικό στέλεχος του κινήματος, μετά τη συνάντησή της με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άντρες Τσάντγουικ.

Η κυβέρνηση συμφώνησε να καλύπτει για το 60% των φοιτητών τα δίδακτρα για τις σπουδές τους στα δημόσια πανεπιστήμια, αίτημα που το φοιτητικό κίνημα έθετε ως μη διαπραγματεύσιμο. Η κυβέρνηση του Πινιέρα απέρριπτε το αίτημα επί μήνες.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Σαντιάγο και το Βαλπαραΐσο. Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει τη συγκέντρωση φοιτητών στο Σαντιάγο την Παρασκευή. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και κατάσχεσε βόμβες μολότοφ από τσάντες νεαρών που διέφυγαν.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητεί να καλύπτονται τα δίδακτρα για το 70% του συνόλου των φοιτητών και χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» τη νέα προσφορά της κυβέρνησης, η οποία αυξάνει τον προϋπολογισμό για τη δημόσια παιδεία κατά 350 εκατ. δολάρια. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται χωριστά με τους φοιτητές και με το Κογκρέσο για το θέμα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .