Image and video hosting by TinyPic

23/11/11

Αλήθεια σε τι μας έχουν υπερασπιστεί οι περίφημοι εταίροι μας, εκτός από το να μας αρμέγουν τόκους;

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τις αυστριακής καγκελαρίας, κατά τη συνάντηση του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, συζητήθηκανε οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και οι διαφορές με την Ελλάδα ως προς το όνομα. Ο Αυστριακός υφυπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Βάλντνερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), είχε ζητήσει να μην αποτελεί πλέον προϋπόθεση, η προηγούμενη επίλυση του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ, για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι: "η Ε.Ε. θα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις".

Ο Β. Βάλντνερ, θεωρεί πως εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους και της κρίσης του ευρώ, δεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς και υπογραμμίζοντας πως "οι Έλληνες έχουν τώρα άλλα προβλήματα και για αυτούς η κοινοτική διεύρυνση βρίσκεται τελείως στο κάτω μέρος της ημερήσιας διάταξης."

Κατά την την άποψη του Αυστριακού υπουργού, η διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν μπορεί να επιλυθεί δικαστικά, γιατί "εδώ πρόκειται για ταυτότητα, ιστορία, αξίες και άλλα, που πρέπει να τα διευθετήσουν οι δύο χώρες από κοινού". Σε δηλώσεις του εξάλλου, μετά τις συναντήσεις του στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πεσέφσκι, και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ποπόσκι, ο ίδιος είχε επαναλάβει ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη "Μακεδονία" στην ενταξιακή της πορεία.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .