Image and video hosting by TinyPic

24/11/11

Αφού μπορείτε να πληρώσετε το χαράτσι κορόιδα ραγιάδες, τότε άνετα θα πληρώσετε και τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα. Καθίστε άνετα στον καναπέ σας και απολαύστε Παπαδήμο...

Οι συνήθειες δεν κόβονται για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού δεν ...πρόλαβε να επιβάλει ο ίδιος έναν ακόμη φόρο – λέγε με χαράτσι στα ακίνητα,μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ – έρχεται τώρα να αυξήσει τα τιμολόγια του ρεύματος! Και, μάλιστα, όπως το τέλος για τα ακίνητα έχει, βάσει των δεσμεύσεων που ανέλαβε ενώπιον των δανειστών της η χώρα, έχει μονιμοποιηθεί, έτσι και οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ίδιου του υπουργού σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης – στα οποία, φυσικά, δεν θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται το protothema.gr – η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό, σε δύο δόσεις, μία στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς και μια από το δεύτερο εξάμηνο.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, τα κλιμάκια χρεώσεων θα παραμείνουν τα ίδια , και θα ισχύουν για καθένα από αυτά διαφορετικού ύψους αυξήσεις, ενώ θα επιχειρηθεί οι επιβαρύνσεις να είναι μικρότερες στα πιο χαμηλά από αυτά, αν και η πιο πρόσφατη αναπροσαρμογή είχε χαρακτηριστεί από ακριβώς αντίθετη λογική.

Οι αυξήσεις έρχονται προκειμένουτα τιμολόγια ηλεκτρισμού να ανταποκρίνονται στα κόστη της ΔΕΗ σε όλες τις κατηγορίες πελατών. Τα κοστολογικά στοιχεία που επικαλείται

η κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού για την τελευταία περίοδο και που οδηγούν σε μεσοσταθμικές αυξήσεις 19% κρίνονται, πάντως, υπερβολικά.

Με βάση, δε, και τις σχετικές εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμολογίων, βάσει των μεταβολών στα κόστη της ΔΕΗ, εν είδει ρήτρας. Αν στο τέλος κάθε εξαμήνου διαπιστώνονται αποκλίσεις από το κόστος, τα τιμολόγια θα διορθώνονται είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω στο αμέσως επόμενο εξάμηνο.

Γιατί, όμως, αναφέραμε πιο πριν ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα θα αποκτήσουν ...μόνιμο χαρακτήρα, όπως και το χαράτσι στα ακίνητα που πληρώνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Επειδή από την 1/1/2013, τα κόστη της ΔΕΗ θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, λόγω της επικείμενης κατάργησης της δωρεάν διανομής δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρισμού. Η επιβάρυνση για την ΔΕΗ εκτιμάται ότι μπορεί να υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και, βεβαίως, πρώτοι υποψήφιοι να την καλύψουν δεν είναι άλλοι από τους ...συνήθεις υπόπτους.

Όλα αυτά, χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν νέες επιβαρύνσεις στους καταναλωτές από μία αύξηση του τέλους ΑΠΕ, το οποίο επίσης βαραίνει τους λογαριασμούς ρεύματος και το οποίο προτείνεται από αρμόδιους φορείς, όπως ο ΔΕΣΜΗΕ, να ...εκτοξευθεί στα ύψη, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η ενίσχυση των παραγωγών ηλεκτρισμού μέσω “πράσινων» πηγών ενέργειας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .