Image and video hosting by TinyPic

19/11/11

Ο Τσολάκογλου ο Γ’ (ο Β’ παραιτήθηκε Γ. Παπανδρέου), της νεότερης ιστορίας, είχε συνάντηση με τους αντιπροσώπους του συνδικάτου των τοκογλύφων...

Την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 στη Βουλή. Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Λουκά Παπαδήμου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κλάους Μαζούχ και τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν επρόκειτο να τεθεί το θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρας μας, ύψους 8 δισ. ευρώ.
Προηγήθηκε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο το νέο προϋπολογισμό και την προετοιμασία του νέου αναθεωρημένου μνημονίου βάση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Στόχος της συνάντησης ήταν να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Γ. Ζανιάς.
Το Σάββατο θα γίνουν συναντήσεις της τρόικας με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά και την Κυριακή με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρεθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Κομισιόν για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .