Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Οι Έλληνες αποδέχονται την γερμανική κατοχή. Τρεις και ο κούκος αυτή την στιγμή στο Πολυτεχνείο...

Τελευταία ημέρα είναι η σημερινή για τον φετινό εορτασμό της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και από το πρωί Αθηναίοι, κάθε ηλικίας, περνούν και αφήνουν ένα λουλούδι στο μνημείο που βρίσκεται στο προαύλιο του ΕΜΠ. Νωρίς το πρωί, στεφάνι στο μνημείο κατέθεσε ο υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος «Die Linke» (Αριστερά) Klaus Ernst (Κλάους Ερνστ) καθώς και αντιπροσωπεία της νεολαίας του Συνασπισμού. Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος τόνισε ότι τα μηνύματα του Νοέμβρη του 73 είναι απολύτως επίκαιρα και σήμερα. Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στις 13:00. Σε λίγη ώρα ξεκινά η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του πρύτανη και το προσκλητήριο νεκρών, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία, καθώς χιλιάδες αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν τους δρόμους από τους οποίους θα περάσουν οι διαδηλωτές.

Το Πολυτεχνείο, πάντως, θα περιφρουρείται από 700 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που διατέθηκαν σε εθελοντική βάση για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων του τριημέρου, ενώ όλες οι σχολές στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστές και περιφρουρούνται επίσης από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .