Image and video hosting by TinyPic

17/11/11

Προβληματισμένη ακόμα και μετά από τη δραματική αλλαγή πολιτικού σκηνικού σε Ελλάδα και Ιταλία παραμένει η Γερμανίδα Καγκελάριος...

Προβληματισμένη αναφορικά με τη δυνατότητα των δύο χωρών να αναδιατάξουν την οικονομία τους και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους που τις μαστίζει.

Συγκεκριμένα η κυρία Μέρκελ ζήτησε σήμερα από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να θέσει γρήγορα σε εφαρμογή αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις. «Αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα σας όπως και για τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της, κατά την οποία στρέφονται προς εσάς μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Έγκειται σε σας, καθώς και στην κυβέρνησή σας, να αποφασίσετε και να εφαρμόσετε γρήγορα αποφασιστικές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», γράφει η κυρία Μέρκελ στην συγχαρητήρια επιστολή της προς το νέο Ιταλό πρωθυπουργό.

Επί τη ευκαιρία αυτή η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι δεδομένη!

Σε μια παράλληλη εξέλιξη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέες κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι χώρες θα αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ό,τι μέχρι σήμερα και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο χερ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ένωση των ασφαλιστικών εταιρειών της Γερμανίας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .