Image and video hosting by TinyPic

24/11/11

Αντί να δικαστούν οι πολιτικοί της πραξικοπιματικής κυβέρνησης, δικάζονται οι συνδικαλιστές και μάλιστα για ένα παράνομο μέτρο...

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η δίκη των 15 συλληφθέντων για την κατάληψη του κέντρου ελέγχου εντολών διακοπών της ΔΕΗ στον Χολαργό.

Από το σύνολο των μαρτύρων, δύο μόνο διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ προσήλθαν, τελικά, στο δικαστήριο για να καταθέσουν στη δίκη των 15 συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της βορειοανατολικής Αττικής, μόνο τα δύο διευθυντικά στελέχη εντοπιστήκαν στην τηλεφωνικές κλήσεις που τους έγιναν μετά από παραγγελία της εισαγγελίας και τη σαφή διάθεση των κατηγορουμένων να διεξαχθεί σήμερα η δίκη τους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των συνηγόρων υπεράσπισης που κατήγγειλαν εσκεμμένη προσπάθεια παρέλκυση της δίκης όπως χαρακτηριστικά είπαν, δεν είναι δυνατόν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος να μην βρίσκει τους υφιστάμενούς του αστυνομικούς για να προσέλθουν στο δικαστήριο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ως πρόκειται για μια προσχηματική συμπεριφορά απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν να διαταχθεί ακόμη και η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων- αστυνομικών και διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ- που αν και φέρονται ως παθόντες εξαφανίζονται. Όπως είπαν, είναι ανεπίτρεπτο να εμπαίζουν τον θεσμό της δικαιοσύνης κάνοντας παιχνίδια σκοπιμοτήτων.

Μάλιστα, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Νικολαΐδης είπε πως «έχω το δίκιο με το μέρος μου κι αν δεν με δικάσετε, εγώ θα γυρίσω πίσω».

Η εισαγγελέας έδρας, πάντως, ζήτησε να αναβληθεί η δίκη. Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει. Τελικά, η απόφαση του δικαστηρίου, όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο του δικαστηρίου, δικονομικά δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων και γι' αυτό προχωρά στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης σε όσο το δυνατόν συντομότερη ημερομηνία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελέυθεροι και όπως οι ίδιοι δήλωσαν, θα κατευθυνθούν και πάλι στο κέντρο ελέγχου εντολών διακοπών της ΔΕΗ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .