Image and video hosting by TinyPic

27/11/11

Τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο...

Έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο θα αρχίσει σε δύο έως τρεις μήνες η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλτίζ σε ειδική σύνοδο για την ενέργεια, στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Όπως είπε ο κ. Γιλτίζ, η γεώτρηση θα γίνει στη στεριά, χωρίς να αποκλείεται αργότερα να γίνει και στην θάλασσα, ανοικτά της Κύπρου.

Όλα τα έξοδα θα καλύψει η τουρκική εταιρεία πετρελαίου και αν βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, θα πάρει το 55% η Τουρκία και το 45% το ψευδοκράτος.

Εκτίμηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου είναι πως αν τελικά βρεθεί πετρέλαιο στην Αμμόχωστο, θα ενισχυθεί η θέση της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, επιστρέφοντας από το Λονδίνο, υποστήριξε σε συνομιλία του εν πτήσει με δημοσιογράφους ότι προειδοποίησε τους Βρετανούς πως αν δεν πιέσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά για λύση μέχρι τον Ιούνιο του 2012, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος. Θα γίνει, σημείωσε, αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο για «δυο κράτη».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .