Image and video hosting by TinyPic

30/11/11

Γιούνκερ: «Πολύ μας ικανοποίησε που έγλειψαν τον πρωκτό μας οι Έλληνες πολιτικοί και τους δίνουμε την δόση τους...»

«Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα», ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι επιστολές που έλαβε το Eurogroup από τους τρεις αρχηγούς των πολιτικών ομάδων οι οποίες υποστηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Ελλάδας, αλλά και από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ικανοποίησαν πλήρως το αίτημα του Eurogroup για έγγραφες δεσμεύσεις σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου και τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι πρόκειται να στείλει και ο ίδιος επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της έκτης δόσης, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, ο κ. Γιουνκέρ διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως, λάβει την έγκριση από το ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις συνομιλίες με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, ούτως ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Εξάλλου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε ικανοποίηση για την εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ιρλανδία, λέγοντας ότι η σταθερότητα και η αλληλεγγύη αποδεικνύουν ότι η παρέμβαση της Τρόικας είναι επιτυχημένη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος το EFSF, οι υπουργοί οικονομικών συμφώνησαν στις αλλαγές που θα υπάρξουν στους όρους λειτουργίας και χρηματοδότησής του, ούτως ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις αγορές κρατικών ομολόγων και να χορηγεί κατά προτεραιότητα βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ αρνήθηκε να δηλώσει πόσα είναι τα κεφάλαια που μπορούν να μοχλευτούν, λέγοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα εγκριθεί σε βάθος χρόνου και θα κριθεί από τη συμπεριφορά των αγορών.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .