Image and video hosting by TinyPic

15/11/11

Μέρκελ : «Έφτασε η ώρα της μεγάλης Γερμανίας. Όλα τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να δηλώσουν υποταγή στην Άρια φυλή των Γερμανών...». Καλό σας ύπνο λαοί της Ευρώπης...

Η καγκελάριος σε ομιλία της στη Λειψία ζήτησε αναμόρφωση της ΕΕ στην κατεύθυνση μιας πιο στενής πολιτικής ένωσης με αυστηρούς κανόνες για τα ελλείμματα, ενώ έκανε λόγο για ιστορική πρόκληση απέναντι στην κρίση χρέους. Για μια ιστορική πρόκληση απέναντι στην κρίση χρέους και ίσως τη δυσκολότερη ώρα της Ευρώπης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μίλησε χθες από το βήμα του συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) στη Λειψία η Ανγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώπιον 1.000 και πλέον συνέδρων, επέμεινε μάλιστα ότι έφτασε η ώρα για ένα άνοιγμα προς μια νέα Ευρώπη, διότι εάν το ευρώ αποτύχει, θα αποτύχει και η Ευρώπη.
Την ίδια ώρα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC υποστήριζε ότι δεν είναι ακόμη σαφές πως η Ευρώπη έχει τη βούληση ή τη δυνατότητα να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. Εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι η οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου θα είναι σε δέκα χρόνια ισχυρότερη.
Η Ανγκελα Μέρκελ στην ομιλία της ζήτησε την αναμόρφωση της ΕΕ, στην κατεύθυνση μιας πιο στενής πολιτικής ένωσης με αυστηρούς κανόνες για τα ελλείμματα και τα χρέη. Ειδικότερα πρόκρινε την επιβολή αυτόματων κυρώσεων για εκείνους που καταπατούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και πιο σαφείς κανονισμούς εποπτείας των χρηματαγορών. Ακόμα τάχθηκε "υπέρ" της επιβολής φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Ταυτόχρονα απέρριψε εκ νέου την έκδοση ευρωομολόγων λέγοντας πως "το ευρωομόλογο και η συλλογική ευθύνη του χρέους δεν θα οδηγήσουν σε λογικό και διατηρήσιμο μέλλον για την Ευρώπη".
Ενισχύοντας τη ρητορική της υπογράμμισε πως οι ηγέτες πρέπει να δημιουργήσουν μια "νέα Ευρώπη", καθώς η κρίση χρέους που ξεκίνησε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 έχει ωθήσει σε επίπεδα-ρεκόρ τις αποδόσεις των ομολόγων σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ απειλεί και τη γαλλική οικονομία, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης. "Η Ευρώπη ζει μία από τις πιο δύσκολες ώρες της, ίσως ακόμη και την πιο δύσκολη ώρα της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, για να συμπληρώσει: "Κάθε γενιά έχει την πολιτική πρόκλησή της. Η σημερινή γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιστορική δοκιμασία και το θέμα είναι να δείξει ότι η Ευρώπη μπορεί να φτάσει σε ένα ορόσημο".
Συνέχισε δε σημειώνοντας πως αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη. "Το ευρώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα, είναι το σύμβολο μισού αιώνα ειρήνης, ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας" είπε χαρακτηριστικά.
Και κατέληξε τονίζοντας πως η ευθύνη δεν τελειώνει στα εθνικά σύνορα, εξηγώντας ότι η Γερμανία είναι εξίσου ευάλωτη σε ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο της κρίσης χρέους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .