Image and video hosting by TinyPic

28/11/11

Γιατί πρέπει κανείς να προστατεύει όλους τους ηλίθιους που πιστεύουν σε μάγους και άστρα; Αφήστε τους να τους αρμέγουν οι απατεώνες, έτσι κι αλλιώς δεν αξίζουν να ακόμα και να ζουν...

Μόνη η διαφήμιση των «μέντιουμ», δεν συνιστά το ποινικό αδίκημα της απάτης ή της απόπειρας απάτης και ως εκ τούτου απάτη πρέπει να στοιχειοθετηθεί με τη συνδρομή και άλλων στοιχείων, που μόνο ο συναλλασσόμενος με τέτοια πρόσωπα μπορεί να καταθέσει. Αυτή είναι η άποψη της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπως παρατίθεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Παπουτσή, μαζί με στοιχεία για τις υποθέσεις απάτης στις οποίες επιλήφθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες την τελευταία διετία.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη και 'Αδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι «στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα των Αθηνών, κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δραστηριοποιείται κύκλωμα αλλοδαπών (κυρίως Αφρικανών) μέντιουμ».

Όπως προκύπτει από τα διαφημιστικά χαρτάκια που μοιράζουν στο δρόμο αλλά και από επώνυμες καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με όσα έχουν επισημάνει οι Α.Πλεύρης και Α.Γεωργιάδης, τα «μέντιουμ» χρησιμοποιούν διάφορα εξωτικά ονόματα και δεν εκδίδουν καμία απόδειξη για τις υπηρεσίες τους. Μάλιστα οι δύο βουλευτές έχουν προσκομίσει και διαφημίσεις «πνευματιστών» που πωλούν «πανίσχυρα φυλαχτά για προστασία» και υπόσχονται επίλυση ερωτικών, σεξουαλικών ακόμη και δικαστικών υποθέσεων!

Στην απάντησή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει ότι για τον χειρισμό υποθέσεων απάτης, έχει ορισθεί ως αρμόδια η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εν λόγω υπηρεσία παρακολουθεί την εξέλιξη της συγκεκριμένης εγκληματικότητας στην επικράτεια, την ΕΕ και διεθνώς, αναπτύσσει τις απαραίτητες συνεργασίες με συναρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες και δίνει τις κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις στις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ότι, πράγματι, συνάνθρωποί μας θυματοποιούνται από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι τους πείθουν με απατηλό τρόπο, ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον τους, ότι έχουν μαντικές ικανότητες κλπ, και κατ΄ αυτόν τον τρόπο, κατορθώνουν να τους αποσπάσουν χρήματα ή άλλα οφέλη», αναφέρει ο κ. Παπουτσής και υπογραμμίζει πως σε όσες περιπτώσεις οι Υπηρεσίες διαθέτουν στοιχεία προχωρούν αυτεπάγγελτα και άμεσα στις προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από τα τηρούμενα στοιχεία, στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το 2010 οι αρμόδιες υπηρεσίες επιλήφθηκαν σε 1.991 υποθέσεις απάτης και 91 απόπειρες. Από αυτές εξιχνιάστηκαν οι 732. Αντίστοιχα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, επιλήφθηκαν σε 753 που είχαν γίνει και 16 απόπειρες απάτης, από τις οποίες εξιχνιάστηκαν οι 279.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει εξάλλου ότι έχουν δοθεί οδηγίες και εντολές για την τήρηση της νομιμότητας, την πρόληψη και αποτροπή θυματοποίησης ατόμων από εκδήλωση συμπεριφορών, όπως αυτή που καταγγέλλουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .