Image and video hosting by TinyPic

22/11/11

Ένα κατάπτυστο άρθρο από τον Δημητρομανωλάκη που λες και του το υπαγόρευσαν τα συμφέροντα να το γράψει. Να δώσουμε ακόμα και πρωκτό στις πολυεθνικές αρκεί να μείνουν εδώ. ΝΤΡΟΠΗ ρε...

Έχω μερικά ερωτήματα να θέσω στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Απλά και κατανοητά.

1)Ποια ήταν η χειρότερη είδηση των τελευταίων ημερών;

Κατά την γνώμη μου ότι ο γαλλικός κολοσσός της BNP Paribas κλείνει τα υποκαταστήματα της στην Αθήνα , απολύει περίπου 100 άτομα και αποχωρεί από την Ελλάδα. Δηλαδή με λίγα λόγια οι Γάλλοι μας στέλνουν “φιλάκια”.

2)Ποια ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ;

Καμία. Εγώ προσωπικά δεν διάβασα καμία ανακοίνωση από κανέναν υπουργό. Μόνο η ΟΤΟΕ κάτι είπε ότι είναι απαράδεκτη η συμπροφορά των γάλλων κλπ. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση κάτι να πει.

3)Τι θα έκανε κάποιος υπουργός αν η Ελλάδα είχε στρατηγική;

Θα έκλεινε ένα ραντεβού με τον επικεφαλής της BNP -Paribas στο Παρίσι. Θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να τον μεταπείσει. Να του δώσει γη και ύδωρ. Να έβαζε όλα τα διπλωματικά μέσα για την παραμονή της τράπεζας στην Ελλάδα. Ακόμα και φορολογικές απαλλαγές. Επειδή γνωρίζω πως δουλεύουν οι πολυεθνικές σας διαβεβαιώνω ότι δεν κοστίζει τίποτα να πουν οι Γάλλοι «μένω στην Ελλάδα αφού η χώρα είναι μέλος του ευρώ».

4) Φταίει η κυβέρνηση Παπαδήμου που η BNP αποχωρεί από την Ελλάδα;

Σε καμία περίπτωση. Όμως οι 100 αυτοί άνθρωποι που απολύονται δεν θα βρουν πουθενά δουλειά. Και εκείνοι ξέρουν ότι σήμερα κυβερνήτης είναι ο κ. Παπαδήμος. Άρα ας δώσει σήμερα εντολή ο κ. Παπαδήμος κάποιος υπουργός του να πει στο Παρίσι. Έστω και κάνει μια προσπάθεια να δει τον επικεφαλής της BNP. Έστω να δούμε και εμείς ότι κάτι γίνεται .Να γιατί η χώρα πρέπει να αποκτήσει έστω και τώρα στρατηγική πάνω σε θέματα μείζονος σημασίας.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .