Image and video hosting by TinyPic

20/11/11

Οι Γερμανοί είναι έτοιμοι και πάλι να ανοίξουν τα κρεματόρια. Τελικά αυτός ο λαός πάντοτε νομίζει ότι είναι η ανώτεροι φυλή. Ναι είστε η ανώτερη φυλή, αλλά για τα δημόσια ουρητήρια...

Υστερα από χρόνια στρουθοκαμηλισμού, οι Αρχές έρχονται αντιμέτωπες με το ακροδεξιό "τέρας" που αποκάλυψε αναπάντεχα η αποτρόπαια δράση των νεοναζί της Θουριγγίας. Ο αποτροπιασμός που εκφράζει όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας για τη "ναζιστική τρομοκρατία" και οι επείγουσες διαδικασίες με τις οποίες επιχειρούν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, δεν καταφέρνει να αμβλύνει την αίσθηση που είναι διάχυτη, όχι μόνο σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη: ότι οι γερμανικές Αρχές και η κοινωνία κρατούσαν κλειστό το... δεξί μάτι μπροστά στη δημιουργία ενός νεοναζιστικού κινήματος, το οποίο μάλιστα εξελίσσεται εδώ και χρόνια και έχει λάβει ακόμη και εξτρεμιστικές διαστάσεις, όπως μαρτυρούν οι δέκα φόνοι που διέπραξαν οι "δολοφόνοι του Κεμπάπ" όπως αποκαλούνται, επειδή έβρισκαν τα θύματά τους σε εστιατόρια.
"Καφέ Συντροφιές", όπως αποκαλούνται οι ομάδες που σχηματίζουν οι νεοναζί, μυστικές ασκήσεις στη χρήση όπλων, λαϊκές φιέστες του ακροδεξιού κόμματος NPD, η δραστηριότητα των ακροδεξιών είναι πανταχού παρούσα σε ολόκληρη τη Γερμανία και κυρίως στα ανατολικά κρατίδια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν 25.000 ενεργοί ακροδεξιοί στη Γερμανία, ενώ είναι άκρως ανησυχητικό το φαινόμενο ότι στους κόλπους τους δραστηριοποιούνται άτομα πρόθυμα να μεταχειριστούν βία. Η μεγαλύτερη οργάνωση-ομπρέλα για τους εξτρεμιστές είναι οι "Αυτόνομοι Εθνικιστές", που αποτελούνται από ομάδες νεαρών ανδρών οι οποίοι έχουν οικειοποιηθεί τα σύμβολα και τη συμπεριφορά των ακροαριστερών και κηρύσσουν την άσκηση βίας εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων και της αστυνομίας. Δραστηριοποιούνται κυρίως στη Δυτική Γερμανία και στην περιοχή του Βερολίνου και το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.
Σημαντική επιρροή
Οι πιο δραστήριοι ακροδεξιοί με τις περισσότερες καταδίκες για ποινικά αδικήματα εντοπίζονται στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, όπου το NPD ασκεί σημαντική επιρροή και βρίσκεται στο τοπικό Κοινοβούλιο.
Η ακροδεξιά σκηνή έχει χαλαρή δομή, αποτελούμενη κυρίως από μικρές κλίκες που διοργανώνουν γιορτές και συναυλίες. Οι δύο μεγαλύτερες οργανώσεις στην περιοχή είναι οι "Nationalen Sozialisten Rostock" και "Nationale Offensive Teterow". Στη Βαυαρία υπάρχουν 20 σχηματισμοί και η μεγαλύτερη οργάνωση υποστήριξη "πολιτικών κρατουμένων" της ακροδεξιάς σκηνής. Στη Σαξονία Ανχαλτ η διάχυση των ακροδεξιών είναι πολύ μεγάλη, αν και δεν παρατηρούνται τρομοκρατικές δομές, ωστόσο, ούτε στη Θουριγγία είχε γίνει αντιληπτή η δράση των ακροδεξιών. Στην Κάτω Σαξονία οι νεοναζιστικές οργανώσεις βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση από τις Αρχές. Η σχέση τους με το NPD είναι διακριτική και χωρίς ουσία, γεγονός που εμπνέει μεγαλύτερη ανησυχία στις Αρχές, γιατί σημαίνει ότι η δράση τους είναι ανεξέλεγκτη. Μόλις ήρθαν στο φως τα τραγικά γεγονότα, οι πολιτικοί άρχισαν να ζητούν καλύτερες δομές για την καταπολέμηση της νεοναζιστικής τρομοκρατίας. Η συζήτηση για την απαγόρευση του NPD επανήλθε στο προσκήνιο σχεδόν ως... αντανακλαστική αντίδραση, κάτι που στο παρελθόν είχε απορριφθεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού έμμισθων συνεργατών των Αρχών στους κόλπους του.
Με αυτόν τον τρόπο, όμως, αποπροσανατολίζεται η κουβέντα από το στοιχειώδες πρόβλημα: το γεγονός ότι στη γερμανική κοινωνία υπάρχει γόνιμο έδαφος για τη νεοναζιστική ιδεολογία και προπαγάνδα, που πλέον ανήκει στην καθημερινότητα και όχι στο περιθώριο.
Αμφισβήτηση για τις γερμανικές αρχές
Ερωτηματικά για τη συμμετοχή αστυνομικού
Η δημιουργία βάσης δεδομένων για ακροδεξιούς εξτρεμιστές είναι η απάντηση που επιχειρεί να δώσει η γερμανική κυβέρνηση στο πλήγμα που υπέστη η εικόνα της χώρας μετά την αποκάλυψη για τις δολοφονίες αλλοδαπών από νεοναζί. Από το 2000 έως το 2006 η ομάδα "National Socialist Underground" δρούσε ανενόχλητη και δολοφόνησε οκτώ Τούρκους και έναν Eλληνα, όπως επίσης και μία αστυνομικό. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες φαίνεται ότι δεν επρόκειτο για έναν μικρό πυρήνα τριών ή τεσσάρων ατόμων, αλλά για ευρύτερο κύκλο που δεν είναι ακόμη γνωστός.
Στο στόχαστρό τους είχαν βάλει επίσης 88 πολιτικούς, ενώ στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να είχαν πολύ καλές διασυνδέσεις και ένα στιβαρό υποστηρικτικό δίκτυο, ενώ βρέθηκε και άλλη "λίστα μίσους" με 10.000 στόχους. Τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν είναι αφενός η αποτυχία της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών και αφετέρου το ενδεχόμενο να συγκαλύφθηκε σκόπιμα η δράση των νεοναζιστών, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στέλεχος της αστυνομίας της Εσσης παρευρίσκετο σε τουλάχιστον μια δολοφονία. Μέχρι στιγμής δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά το γεγονός ότι ήταν γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις και τον αποκαλούσαν "Μικρό Χίτλερ", γεννά ερωτηματικά σχετικά με το εάν η αστυνομία έκανε σκοπίμως τα "στραβά μάτια" στη δράση των ακροδεξιών τρομοκρατών.
Χόλγκερ Απφελ
Ο νέος ηγέτης της ακροδεξιάς κλείνει το μάτι στο Κέντρο
Η στιγμή που επέλεξε το NPD για να αλλάξει το προφίλ του ήταν τουλάχιστον ατυχής. Ωστόσο ο νέος αρχηγός, Χόλγκερ Απφελ, ο οποίος εξελέγη μόλις πριν από λίγες ημέρες με αυτή την αποστολή, ίσως και να είναι ικανοποιημένος από την προβολή που "απολαμβάνει" αυτό το διάστημα.
Ο 40χρονος Απφελ έχει αρκετά "παράσημα" στο ενεργητικό του έτσι ώστε να μπορεί να προσελκύσει περισσότερους πιο? ριζοσπαστικούς νεοναζί στο κόμμα. Το σύνθημα που επέλεξε για να δώσει το στίγμα της θητείας του είναι από μόνο του αντιφατικό, καθώς χρησιμοποίησε τον όρο "σοβαρός ριζοσπαστισμός".
Ακτιβιστής
Ο ίδιος έχει υπάρξει περισσότερο ακτιβιστής παρά μετρημένος, αν και στόχος του είναι να αντλήσει ψηφοφόρους από τον κεντρώο χώρο "παίζοντας" με την εικόνα του? καλού παιδιού.
Από το 1993 έως το 1999 υπήρξε αναπληρωτής επικεφαλής της νεοναζιστικής νεολαίας και τα επόμενα δέκα χρόνια θήτευσε ως αντιπρόεδρος του NPD σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από τις φραστικές του επιθέσεις και εκρήξεις στο τοπικό κοινοβούλιο της Σαξονίας, όπου το 2004 το NPD είχε εισέλθει κερδίζοντας το 9,2% των ψήφων.
Το προεδρείο του κοινοβουλίου τον είχε επιπλήξει επανειλημμένα, ενώ το 2010 τέθηκε σε διαθεσιμότητα για δέκα συνεδριάσεις της βουλής εξαιτίας αντισημιτικών σχολίων που εκτόξευσε εντός της αίθουσας. Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία του κρατιδίου που επιβλήθηκε αυτή η ποινή.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .