Image and video hosting by TinyPic

28/11/11

Μετά τον ΠΑΟΚ γονάτισε στην Τρίπολη και ο Ολυμπιακός...

Μετά τον ΠΑΟΚ γονάτισε στην Τρίπολη και ο Ολυμπιακός. Τέσσερις μέρες μετά τον θρίαμβο στο “Βελοντρόμ” της Μασσαλίας οι “ερυθρόλευκοι” προσγειώθηκαν ανώμαλα στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Βραζιλιάνος Ροτζέριο Μάρτινς (42' πέναλτι) και ο Περόνε (70') υπέγραψαν αυτό το 2-0 του Αστέρα που είναι και η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Παράλληλα είναι η πρώτη ήττα σε γήπεδο της περιφέρειας από τις 22 Φεβρουαρίου 2009 (!) όταν είχε χάσει στο Ηράκλειο από τον Εργοτέλη και επίσης το πρώτο ματς ακριβώς μετά από ένα χρόνο (27 Νοεμβρίου 2010, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0) που οι “ερυθρόλευκοι” δεν σκοράρουν σε αγώνα πρωταθλήματος. Μεγάλο ματς έκαναν δυο Ισπανοί, ο γκολκίπερ Χακόμπο και ο στόπερ Πουλίδο. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν επέστρεψαν ποτέ από τη Μασσαλία. Κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο και όρεξη για μπάλα, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε (προφανώς) υποτίμησαν τον Αστέρα Τρίπολης και το πλήρωσαν ακριβά. Τελείωσαν το παιχνίδι με 58 λάθη (από 29 σε κάθε ημίχρονο) και δέθηκαν κόμπο από το εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Σάκη Τσιώλη.

Αφού έχασε τον Μέλμπεργκ με τραυματισμό, ο Ολυμπιακός είδε τους εξτρέμ του Αστέρα, Μπρέσκα και Ροτζέριο να εμβολίζουν κατά βούληση την άμυνά του. Ο μόνος που προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση ήταν ο Μανιάτης, απελπιστικά μόνος του στο χώρο του κέντρου. Αφού είχαν δοκάρι με τον Μπρέσκα, τελικά στο 42' οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ. Ο Μέγερι έκανε ένα πέρα για πέρα ανόητο πέναλτι και ο Ροτζέριο σκόραρε από τα 11 βήματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Πάντελιτς και τον Φετφατζίδη, έναν παίκτη που θα περίμενε κανείς ότι μετά το "χρυσό" γκολ στη Μασσαλία θα έβρισκε θέση στην αρχική ενδεκάδα, όμως ο Βάσκος δεν μοιάζει διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες. Οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν και ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε χώρους. Στο 70' ο Περόνε νίκησε στο σπριντ τον κουρασμένο Παπαδόπουλο, ο Μέγερι έχασε την αίσθηση του χώρου και ο Αργεντινός τον πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα, καθώς οι Αρκάδες είχαν κλειστεί για να μην δεχθούν γκολ. Τελείωσε το παιχνίδι με 12 τελικές προσπάθειες (έναντι 9 του Αστέρα) και κατοχή 57-43 υπέρ του, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Η ανορθόδοξη ανάπτυξή του δεν βοηθούσε, ενώ ακόμα και όταν πατούσε περιοχή, έπεφτε πάνω στους καταπληκτικούς Ισπανούς. Ο Πουλίδο έκοβε συνεχώς τον Τζιμπούρ και τον Πάντελιτς, ενώ τα σουτ καθάριζε ο Χακόμπο. Ο 28χρονος πρώην τερματοφύλακας της Βαγιαδολίδ, της Νουμάνθια και της Χετάφε, ήρθε με μεγάλες περγαμηνές στην Τρίπολη και απέδειξε ότι τα σχόλια που τον ακολουθούν είναι ακριβέστατα. Μάλιστα, για τον παίκτη ενδιαφέρεται η Σέλτικ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Έτσι, ο μεν Αστέρας Τρίπολης έδειξε ότι δεν είναι η ομάδα-"σάκος του μποξ" των πρώτων αγωνιστικών, ενώ ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να δει την πραγματικότητα κατάματα, ότι δηλαδή χρειάζεται καλύτερη διαχείριση του ρόστερ για να συνδυαστεί η εκτός των συνόρων επιτυχία με αυτήν στη Σούπερ Λίγκα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .