Image and video hosting by TinyPic

14/11/11

Άσε Σαμαρά, όσο μιλάς τόσο ποιο πολύ γελοιοποιήστε σαν κόμμα...

Κατηγορηματικά αντίθετος στις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. «Εγώ τέτοιου είδους δηλώσεις δεν υπογράφω», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αρκεί η υπογραφή του στο πλαίσιο των αρχών που συμφωνήθηκαν παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι με δολοπλοκίες επιχειρούσε όλο αυτό το διάστημα να παραμείνει στην πρωθυπουργία. Αναφερόμενος στα περί όρων που δήθεν έθετε ο κ. Παπαδήμος, τόνισε ότι γίνονταν «για να παγιδεύσουν τη ΝΔ και να απορρίψει την υποψηφιότητά του». «Άλλωστε – είπε – τα διέψευσε και ο ίδιος ο νέος πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είναι συγκυβέρνηση και πρόσθεσε ότι εάν η ΝΔ δε συμμετείχε, τότε θα ήταν σα να την υπονομεύαμε και να αμφισβητούσαμε το μεταβατικό της χαρακτήρας. «Η ΝΔ πήρε την πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο στον κίνδυνο εσωτερικής κατάρρευσης... Δουλειά της νέας μεταβατικής κυβέρνησης είναι το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης. Δεν έχουμε αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση», είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε: «Δε δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι σε κανέναν. Ευθύνες για τα όσα συνέβησαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επωμιζόμαστε. Δεν διαγράφεται ό,τι έχει γίνει έως τώρα. Θα καταλογιστούν και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, με την πολιτική Παπανδρέου «απειλήθηκαν άμεσα δεκαετίες ευρωπαϊκής πορείας και σταθερότητας, αμφισβητήθηκε ευθέως η παρουσίας μας στο στο ευρώ και κατέρρευσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας στο εξωτερικό».

«Η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση και πρωθυπουργό την ώρα που η κρίση γενικευόταν. Τη στιγμή εκείνη η ΝΔ πήρε πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο στον κίνδυνο εσωτερικής κατάρρευσης και μέσα σε επτά ημέρες πέτυχε και τους 4 στόχους που είχε βάλει», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε ότι τις τελευταίες μέρες η ΝΔ έπεισε ότι μπορεί να παρεμβαίνει και να αλλάζει τη φορά των πραγμάτων. «Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμα ότι στον κ. Παπαδήμο δεν είχαν κάνει καν την πρόταση έως τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, λίγες ώρες δηλαδή μόνον πριν από το τελευταίο συμβούλιο αρχηγών. «Το Μαξίμου διέδιδε ειδικά για μένα ότι είχα θέσει όρους και το έκαναν προφανώς για να πέσω στην παγίδα», είπε και πρόσθεσε ότι «όλα ήρθαν στο φως όταν ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και ότι ο ίδιος (ο κ. Παπαδήμος) δεσμεύεται για τις εκλογές μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή αυτής της κυβέρνησης».

Σχετικά με τη συμμετοχή της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετέχει σε υπουργεία υψηλού συμβολισμού, αφού – όπως είπε – «το ότι πήραμε τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας στέλνει παντού τα μηνύματα».

«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι συγκυβέρνηση και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των μελών της και από το χρόνο ζωής της και από το σκοπό της... Θα μείνουν με τον καημό όσοι στεναχωρήθηκαν που δεν το κάναμε», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε «κακόπιστο και ανόητο» το ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκατέλειψε την πολιτική του για το μνημόνιο».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .