Image and video hosting by TinyPic

15/11/11

Εκδηλώσεις για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους...

Με τη στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται σήμερα, Τρίτη, οι εκδηλώσεις για την 28η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στα κατεχόμενα από τους Τούρκους κυπριακά εδάφη, που αναγνωρίζεται μόνον από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Νοεμβρίου του 1983 το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε την απόφαση 541, με την οποία «καταδικάζει τη μονομερή ανακήρυξη και κρίνει την ενέργεια ανυπόστατη και άκυρη, δηλαδή ως μη παράγουσα ουδέν νόμιμο αποτέλεσμα».

Με την ίδια απόφαση το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί την ανάκληση της παράνομης απόφασης και κάνει έκκληση στα κράτη -μέλη μέλη του Ο.Η.Ε. να μην αναγνωρίσουν την αυτοαποκαλούμενη «ΤΔΒΚ».

Στις 11 Μαΐου του 1984 και μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας - ψευδοκράτους, το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε την απόφαση 550, με την οποία επαναλαμβάνει την απόφαση 541, καταδικάζοντας κάθε μονομερή ενέργεια, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής διπλωματικών αντιπροσωπειών με το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.

Τη Δευτέρα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στα κατεχόμενα λιμάνια Κερύνειας και Αμμοχώστου βρίσκονται μια φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μια κορβέτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .