Image and video hosting by TinyPic

26/11/11

Κάποιοι νόμιζαν ότι θα φύγει με ελικόπτερο...

Στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης, ικανής να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την υπέρβαση του οικονομικού προβλήματος της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Παπανδρέου, που συνάντησε ένα θερμό κλίμα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και στη διάρκεια της ομιλίας του συχνά χειροκροτήθηκε, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σημείωσε ότι «το 2009 παραλάβαμε μια συντηρητική κληρονομιά» και τόνισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν εκείνη την εποχή στο 16% του ΑΕΠ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε επίσης τους λόγους για τους οποίους θεώρησε σωστό να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη δανειακή σύμβαση.

«Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη ο Γ Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη ισχυροποίησης της ενότητάς της , αλλά και έντασης των αναπτυξιακών επενδύσεων, ενώ για μια ακόμη φορά υπογράμμισε τις θετικές επιπτώσεις που θα είχε για την ΕΕ η έκδοση ευρωομολόγων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της. Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι:

«Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα. Η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .