Image and video hosting by TinyPic

15/11/11

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί επιχείρηση εκκένωσης του πάρκου Ζουκότι...

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί επιχείρηση εκκένωσης του πάρκου Ζουκότι στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης, όπου τα μέλη του κινήματος "Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ" (Occupy Wall Street) έχουν κατασκηνώσει από τον Σεπτέμβριο.

Το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές πρέπει να αποχωρήσουν προσωρινά από το πάρκο και να αφαιρέσουν τις σκηνές τους. Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το πάρκο Ζουκότι και ότι η απομάκρυνση των διαδηλωτών είναι σε εξέλιξη.

Τα μέλη του κινήματος "Καταλάβατε την Ουόλ Στριτ" κατασκήνωσαν στο πάρκο στις 17 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες και τους πλούσιους. Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής ανισότητας οργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και σε ορισμένες περιπτώσεις κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία μετέφερε στους καταληψίες του πάρκου ότι οι αρχές της πόλης θεωρούν ότι η παρατεινόμενη παραμονή τους εκεί δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και πρόκλησης πυρκαγιάς, τους ειδοποίησε ότι πρέπει να απομακρύνουν τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους και ότι, σε αντίθετη περίπτωση, απειλούνται με σύλληψη.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .