Image and video hosting by TinyPic

28/11/11

Ο άνθρωπος που μαζί με το σκουλήκι (ΓΑΠ), άνοιξε την για την κατάρρευση της Νότιας Ευρώπης, έχει το θράσος να μιλάει ακόμα...

Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν σήμερα τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) στους «Financial Times» ότι διώκεται ποινικά, διότι δεν «μαγείρεψε» τα στατιστικά μεγέθη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο κ. Γεωργίου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίσημη ποινική έρευνα και με ισχυρισμούς ότι διόγκωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, ενεργώντας κατά του εθνικού συμφέροντος.

Οι ίδιες αναφορές επισημαίνουν πως ο κ. Γεωργίου εργαζόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για 20 χρόνια και πως διορίστηκε το 2010 στην Ελληνική Στατιστική Αρχή έπειτα από συμφωνία με το Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να εξυγιάνει τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, ύστερα από χρόνια επίσημης παραποίησής τους.

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται πως ο κ. Γεωργίου αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα στις 12 Δεκεμβρίου, για να απαντήσει στις σχετικές κατηγορίες. Μάλιστα, υπερβάλλοντας οι συντάκτες τους, υποστηρίζουν πως, εάν ο κ. Γεωργίου καταδικαστεί για «εσχάτη προδοσία», θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.

Η εν λόγω έρευνα σχετίζεται με τη δημόσια διαμάχη για το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος 2009, το οποίο αναθεωρήθηκε από το 13,4% στα 15,8% του Α.Ε.Π.. Το δε αναθεωρημένο ποσοστό έγινε αποδεκτό χωρίς επιφυλάξεις από την Eurostat.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .