Image and video hosting by TinyPic

15/11/11

Ο φασίστας θέλει τρεις δηλώσεις πλήρους υποταγής στον φασισμό της συμμορίας...

Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ επιμένει στην απόφαση των 17 να δεσμευθούν γραπτώς οι ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στην υπό τον Λουκά Παπαδήμο νέα ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Με τη διευκρίνιση ότι τη δέσμευση θα πρέπει να συνυπογράψουν στην ίδια επιστολή και οι τρεις πρόεδροι των κομμάτων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Την απαίτηση περί γραπτών δεσμεύσεων υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφήνοντας, όμως, τις περαιτέρω διευκρινίσεις στην ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου των 17, Γκι Σουλέρ, προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση είναι σαφέστατη. Ο Ζ.-Κ. Γιουνκέρ δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η ευρωζώνη περιμένει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει γραπτώς τη δέσμευση που απορρέει από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Επίσης, η ευρωζώνη αναμένει από τους ηγέτες όλων των κομμάτων που αντιπροσωπεύονται στη νέα κυβέρνηση να συνυπογράψουν την επιστολή της δέσμευσης, όπως έγινε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία και είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να ξανακερδίσουν σε σημαντικό βαθμό την αξιοπιστία των αγορών»...

Αυτό, λοιπόν, που ζητούν οι εταίροι και δανειστές είναι η συνυπογράψουν σε μία επιστολή οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ ότι δεσμεύονται πως θα εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Ο Γ. Καρατζαφέρης μπαίνει για πρώτη φορά στο παιχνίδι της δέσμευσης, δεδομένου ότι στη σύνοδο της ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ είχε μιλήσει για δεσμεύσεις των αρχηγών των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων.

Από την πλευρά του Επιτρόπου Ολι Ρέν, ο εκπρόσωπός του Αμαντέο Αλταφάιζ δήλωσε: «Περιμένουμε σαφείς και αταλάντευτες δεσμεύσεις από την Ελλάδα για την εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου». Και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει χρονική προθεσμία για την αποστολή της επιστολής. Για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες έριξε το μπαλάκι στην ευρωζώνη, η οποία πήρε και την απόφαση για τη μορφή των δεσμεύσεων.

Σχετικά με τις κινήσεις της τρόικας, ο Α. Αλταφάιζ είπε ότι «θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση και τα βασικά πολιτικά κόμματα».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .