Image and video hosting by TinyPic

13/11/11

Επειδή ξέρουμε, ότι όλα σας τα οικονομικά προβλήματα σας τα έλυσε ο Παπαδήμος, σας ανακοινώνουμε αυτό που σας ενδιαφέρει πιο πολύ. Νικητής του Μαραθωνίου είναι...

Ο Μαροκινός δρομέας Μπούκε που κατάφερε να τερματίσει πρώτος σε 2 ώρες και 11 λεπτά είναι ο νικητής του 29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Στην 7η θέση τερμάτισε ο Έλληνας αθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Παρά τον βροχερό καιρό ο κόσμος δίνει δυναμικό παρών στο κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

Περίπου 19.000 δρομείς έλαβαν θέση στην εκκίνηση σε όλους τους αγώνες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα της UNESCO και ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και μεγάλο αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Από τους συμμετέχοντες, οι 8.500 θα πάρουν μέρος στο Μαραθώνιο, οι 5.000 στα 10χλμ και οι 4.500 στα 5 χλμ, ενώ πάνω από 170 συμμετοχές θα έχουμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου, άλλους 100 στον αγώνα 1.000μ των Special Olympics Hellas, 500 ακόμη παιδιών 9-12 ετών για τον αγώνα των 700μ αλλά και εκατοντάδες ακόμη μικρούς αθλητές στους αγώνες που θα κάνουν Δήμοι της Μαραθώνιας διαδρομής, λίγο πριν το πέρασμα των αθλητών του Μαραθωνίου.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ δόθηκε μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ. Πλήθος κόσμου, οικογένειες με μικρά παιδιά και καροτσάκια με μωρά συμμετέχουν για να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Οι διαγωνιζόμενοι τρέχουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη. Ο τερματισμός του Αγώνα Δρόμου 5χλμ λαμβάνει χώρα εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν στα 5χλμ. είναι οι: Δρόσος Κωνσταντίνος, Παπούλις Ανέστης, Γεωργαλάς Αλέξης

Η απόσταση των 42.195 μέτρων της Κλασικής διαδρομής θεωρείται από τις πιο δύσκολες σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τίτλο τιμής για κάθε Μαραθωνοδρόμο να τη διανύσει στα βήματα του Αθηναίου οπλίτη που εστάλη από τον Μιλτιάδη για να μεταφέρει στους Αθηναίους το άγγελμα της νίκης επί των Περσών.

Από τις πιο σημαντικές συμμετοχές θεωρείται αυτή του Κενυάτη Ρέιμοντ Μπετ, περσινού νικητή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος δήλωσε πως θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής στον φετινό μαραθώνιο και να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ιταλού Στέφανο Μπαλντίνι (2.10.55) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τις ελληνικές συμμετοχές στον Μαραθώνιο ξεχωρίζουν αυτές του Δημήτρη Θεοδωρακάκου, νικητή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το 2009, του Γιώργου Καραβίδα, πρώτου πανελληνιονίκη στον Μαραθώνιο το 2008 και το 2007, του Δήμου Ευαγγελίδη, του Γιάννη Παπαδόπουλου, του Απόστολου Τσιανάκα και του Παύλου Τζαναβάρα, αλλά και οι συμμετοχές του Κώστα Πούλιου στα 10 χλμ., ο οποίος πρόσφατα έπιασε το χαμηλό όριο για τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του περσινού νικητή στην απόσταση Θεοδόση Καλδή, του Γιάννη Ζερβάκη και του Κώστα Δρόσου. Στα 5 χλμ. των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του
Χριστόφορου Μερούση, που είχε κερδίσει το ίδιο αγώνισμα τόσο το 2009 όσο και το 2010. Στις γυναίκες και τα 10 χλμ. θα αγωνιστούν η Πόπη Αστροπεκάκη, που πέρυσι είχε καταλάβει την πρώτη θέση, αλλά και η Κατερίνα Φωτοπούλου.

Δυναμικό «παρών» στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου δίνουν αστέρες ελληνικής καταγωγής αλλά και ξένοι από ολόκληρο τον κόσμο. Στην εκκίνηση θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η Μαρία Μενούνος, ο Νίκος Αλιάγας και ο Γιώργος Χωραφάς, ενώ την προσπάθεια και την πρωτοβουλία της Unesco να ενώσει όλο τον κόσμο στον Μαραθώνιο της Αθήνας στηρίζουν τα διάσημα μοντέλα Σίντι Κρόφορντ και Ζιζέλ, μεταφέροντας στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα μηνύματα και τους σκοπούς του Διεθνούς Οργανισμού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ημέρα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος θα κλείσουν από τις 8 το πρωί και θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 17.30. Η διαδρομή που θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων είναι: Λ. Μαραθώνος - οδός Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - οδός Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος

- Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 9.30 μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. Οι δρόμοι που θα διασχίσουν οι δρομείς και θα παραμείνουν κλειστοί είναι: Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Βασ. Κων/νου - Ριζάρη - Βασ. Σοφίας - Βασ. Αμαλίας - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Βασ. Αμαλίας - Βασ. Ολγας - Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο. Την ίδια ώρα θα δοθεί η
εκκίνηση των 10 χλμ. επίσης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο και οι δρομείς του συγκεκριμένου αγώνα θα περάσουν από τους παρακάτω δρόμους οι οποίοι επίσης θα παραμείνουν απροσπέλαστοι: Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου - Βασ. Σοφίας - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή ΓΚΝ Αθηνών) - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .