Image and video hosting by TinyPic

22/11/11

Είμαστε πραγματικά η πιο γελοία χώρα στην υφήλιο. Όλοι οι πολιτικοί θέλουν πραγματικά κρεμάλα...

Πλήρη αδυναμία να εισπράξει τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει και τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μια σημαντική ανάσα στα … αραχνιασμένα ταμεία του Δημοσίου παρουσιάζει ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών!

Τα επίσημα, απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι απολύτως ενδεικτικά, όσο και ανησυχητικά: από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες επέβαλαν πρόστιμα ύψους 1,275 δισ. ευρώ. Απ' αυτά εισπράχθηκαν μόλις τα 29 εκατ. ευρώ!

Τα πρόστιμα αυτά αφορούν παραβάσεις επί εμμέσων φόρων και κυρίως ΦΠΑ, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη διάρκεια του 2010 από τις εφορίες.

Με δυο λόγια παραμένουν στα χαρτιά – και πάντως όχι στα Ταμεία – πάνω από ένα δισ. ευρώ!

Την μεγαλύτερη υστέρηση στο … κυνήγι των βεβαιωμένων προστίμων παρουσιάζουν οι ΔΟΥ σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία ενώ η καλύτερη σχέση μεταξύ βεβαιωμένων προστίμων και εισπράξεων καταγράφεται στο Νότιο Αιγαίο: Βεβαιώθηκαν πρόστιμα 4,5 εκατ. και εισπράχθηκαν 1,027 εκατ. ή ποσοστό 22,51%.

Το ποσό των προστίμων που διεγράφησαν είναι σχεδόν διπλάσια από τις εισπράξεις, καθώς φτάνει τα 57,5 εκατ. ευρώ. Οι διαγραφές προστίμων κρίνονται από αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών η οποία εξετάζει περιπτώσεις συμβιβασμών (καταβολή, για παράδειγμα, του ενός τρίτου με διαγραφή του υπολοίπου) ή περιπτώσεις όπου τα
πρόστιμα αποδεδειγμένα είναι ανεπίδεκτα είσπραξης, όπως σε επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει χωρίς περιουσιακά στοιχεία.

Τα μόνα πρόστιμα που φαίνεται ότι εισπράττονται είναι αυτά των συμβιβασμών, ενώ στα δικαστήρια εκκρεμούν 165.000 φορολογικές δίκες.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .