Image and video hosting by TinyPic

24/11/11

Ήταν η πιο μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού...

Ήταν η πιο μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού που “άλωσε” τη Μασσαλία και μπήκε πολύ δυνατά στη διεκδίκηση πρόκρισης στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Γιάννης Φετφατζίδης που είχε μπει αλλαγή στο 75' έγραψε με υπέροχο μονοκόμματο σουτ το 1-0 μέσα στο “Βελοντρόμ”, σ' ένα ματς στο οποίο κατέβασε τα ρολά και ήταν φύλακας άγγελος της εστίας των “ερυθρολεύκων” ο νεαρός Ούγγρος Μέγερι. Στο άλλο ματς του ομίλου, Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-1. Στις 6 Δεκεμβρίου, αν ο Ολυμπιακός νικήσει στο Καραϊσκάκη την Άρσεναλ (έχει ήδη προκριθεί) θα περάσει στην επόμενη φάση, αρκεί την ίδια στιγμή να μην κερδίσει μέσα στο Ντόρτμουντ η Μαρσέιγ. Με ισοπαλία κατά της Άρσεναλ ο Ολυμπιακός θα πάρει την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, αρκεί να μην μπλέξει σε τριπλή ισοβαθμία με Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ (στους 7 βαθμούς). Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε προαναγγείλει ότι θα ψάξει τη νίκη στο "Βελοντρόμ". Ο Ολυμπιακός το έκανε πράξη στο γήπεδο. Μπορεί να είχε στο μυαλό του την άμυνα (στην ενδεκάδα χρησιμοποιήθηκαν 7 παίκτες που μπορούν να παίξουν στην τετράδα της οπισθοφυλακής), όμως με ταχύτατες αντεπιθέσεις και κυρίως χάρη στα κέφια του Μιραλάς, απειλούσε διαρκώς την εστία του Μανταντά. Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Μαρσέιγ έσωσε πολλάκις την ομάδα του, δείχνοντας τα ρεφλέξ του στα σουτ του Μιραλάς, του Χολέμπας και του Μανιάτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μαρσέιγ ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, η αδυναμία των Γάλλων να κάνουν το σουτ και ο εξαιρετικός Μέγερι αποσόβησαν ένα γκολ που θα έβαζε ταφόπλακα στα ευρωπαϊκά όνειρα του Ολυμπιακού. Δειλά δειλά, οι πρωταθλητές Ελλάδας ξαναβγήκαν στην επίθεση, όμως ο Μιραλάς έκανε τα πάντα τέλεια, εκτός από την τελική προσπάθεια.

Τελικά το γκολ ήρθε με τη συνεργασία των δύο αλλαγών του Βαλβέρδε. Ο Φραν Γέστε έβγαλε μία μαγική μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο, ο Τζιμπούρ φοβήθηκε ότι είναι οφσάιντ και άφησε την μπάλα και ο Φετφατζίδης με πανέμορφο αριστερό διαγώνιο σουτ έδωσε έναυσμα για πανηγυρισμούς στους 600 οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, μάλλον και οι ίδιοι οι παίκτες βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά. Όμως, ο Μπάλας Μέγερι δήλωσε παρών και απέδειξε ποιος πρέπει να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Καλοδεχούμενη και η απόφαση του Ιταλού διαιτητή να δώσει φάουλ εκτός περιοχής σε χέρι που έκανε ο Μιραλάς οριακά εντός

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .