Image and video hosting by TinyPic

22/11/11

Μη φοβάστε ρε. Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Όλα έγιναν για να δημιουργήσουν συνθήκες δουλείας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό ήταν το σχέδιο και το πέτυχαν...

Έτοιμοι να τραβήξουν χειρόφρενο διαρκείας εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων τους που θα τεθούν σε εφεδρεία. Στάση εργασίας αύριο, 12 εώς 4 το απόγευμα, σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Έτοιμοι να τραβήξουν χειρόφρενο διαρκείας εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων τους που θα τεθούν σε εφεδρεία.
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο με την τετράωρη στάση εργασίας των ηλεκτροδηγών στα μέσα σταθερής τροχιάς, η οποία θα κρατήσει ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν έχουν υποβάλει τις υπεύθυνες δηλώσεις προϋπηρεσίας παρόλο που η προθεσμία εκπνέει σήμερα.
Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι η εφαρμογή της εφεδρείας θα οδηγήσει σε μεγάλα λειτουργικά προβλήματα τις συγκοινωνιακές εταιρείες, από τις οποίες έχουν ήδη αποχωρήσει 1.500 άτομα με μετατάξεις (οι 840 από λεωφορεία και τρόλεϊ), ενώ άλλα 600 άτομα συνταξιοδοτήθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο.
Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, θα είναι και άλλες περικοπές στα δρομολόγια, αλλά και τεράστιες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στις στάσεις κυρίως σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Προειδοποιούν μάλιστα ότι τα λεωφορεία κινούνται ήδη με 450 βάρδιες λιγότερες την ημέρα, προσθέτοντας ότι περαιτέρω μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις που θα ξεκινούν από τα 20-25 λεπτά και θα φτάνουν έως και τη μία ώρα σε δρομολόγια της περιφέρειας, όπως ο Ασπρόπυργος, τα Σπάτα και η Λούτσα.
Την ίδια στιγμή τονίζουν ότι εγείρονται και ζητήματα ασφάλειας των επιβατών αν φύγουν και άλλοι τεχνικοί από τις επισκευαστικές βάσεις.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .