Image and video hosting by TinyPic

16/11/11

Οι φασίστες, ψάχνουν για φασίστες. Μάλλον πρόκειται για ανέκδοτο...

Οι αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν εχθές Τρίτη, ότι ένα δίκτυο ανθρώπων πιθανότατα βοήθησε παράνομη ομάδα Νεοναζί την οποία και στηρίζουν, στους φόνους οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας αστυνομικού, μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα γύρω από την αποκαλούμενη ομάδα Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα μετατράπηκε σε πανεθνική, προσπαθώντας να εξιχνιάσει εγκλήματα και τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολωνία και το Ντίσελντορφ μεταξύ των ετών 2000 και 2004, στις οποίες τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, οι πιο πολλοί από τους οποίους ήταν ξένοι.

Προς το παρόν έχουν συλληφθεί 2 άτομα ενώ δύο ακόμα ύποπτοι λέγεται ότι αυτοκτόνησαν μόλις την περασμένη εβδομάδα. Παρόλα αυτά, οι αρχές είναι πεπεισμένες, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, πως πρόκειται για ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε πανεθνικό επίπεδο και όχι για μια ολιγομελή ομάδα.

Η υπόθεση έχει διχάσει και θυμώσει τη γερμανική κοινή γνώμη με πολλούς να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μία γνωστή για τις δραστηριότητες και δράσεις της στην αστυνομία κατάφερε να δράσει υπόγεια και να οργανώσει επιτυχημένες ξενοφοβικές επιθέσεις.

Επίσης, εγείρονται πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη δράση των πληροφοριοδοτών, οι οποίοι συχνά είναι και οι ίδιοι Νεοναζί ακριβώς για να μαθαίνουν εκ των έσω τα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι αρχές. Ο κόσμος αναρωτιέται μήπως οι πληροφοριοδότες ήξεραν πολλά αλλά δεν μίλησαν ποτέ και κατά πόσο η συνεργασία τους με την αστυνομία αποφέρει καρπούς.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .