Image and video hosting by TinyPic

16/11/11

Δεν το βάζουν κάτω οι διαδηλωτές...

Παρά τη χθεσινή νυχτερινή επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών, που οδήγησε και σε πολλές δεκάδες συλλήψεις, οι οπαδοί του κινήματος για την κατάληψη της Γουόλ Στριτ εμφανίζονται να επιστρέψουν στο Πάρκο Ζουκότι όπου ζούσαν επί δύο μήνες παρά το ότι οι Αρχές θέτουν αυστηρούς όρους που ουσιαστικά απαγορεύουν την επανεγκατάσταση.

Οι Αρχές είπαν στους διαδηλωτές ότι μπορούν να επιστρέψουν αλλά πρακτικά χωρίς να εγκατασταθούν γιατί δεν θα επιτρέπονται οι σκηνές και οι υπνόσακοι. Η δικαιολογία περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι μία από πιο συνηθισμένες που έχουν επικαλεστεί οι Αρχές για να διαλύσουν τις κατασκηνώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο, είναι ασαφές τι θα γίνει στο πάρκο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Γουόλ Στριτ. Οι διαδηλωτές έχουν πλέον δικαστική απόφαση που τους επιτρέπει να επιστρέψουν στο Ζουκότι ενώ πολιτειακό δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει τη νομιμότητα των ενεργειών των Αρχών να εκδιώξουν τους διαδηλωτές.

Εντωμεταξύ και στο Λονδίνο η δημαρχία της πόλης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη με στόχο να εκδιώξει τους διαδηλωτές του κινήματος Occupy LSX (Occupy London Stock Exchange) οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί εδώ και ένα μήνα μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Σύμφωνα με τη δημαρχία οι διαδηλωτές αναμένεται να λάβουν την Τετάρτη την εντολή να εγκαταλείψουν μέσα σε 24 ώρες το σημείο που έχουν καταλάβει, σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο. Ωστόσο εκπρόσωπος του κινήματος Occupy LSX, διαβεβαίωσε ότι οι διαδηλωτές δεν θα υποχωρήσουν.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .