Image and video hosting by TinyPic

18/11/11

Χιλιάδες καθηγητές και φοιτητές διαδήλωσαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας...

Χιλιάδες καθηγητές και φοιτητές διαδήλωσαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στον χώρο της Παιδείας, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να δώσουν τη νίκη στη Δεξιά η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές ζήτησαν την αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση. «Για μια δημόσια Παιδεία με ποιότητα», «όχι στις δημοσιονομικές περικοπές», και «η Παιδεία δεν είναι για πούλημα» ήταν ορισμένα από τα μηνύματα που ήταν γραμμένα στα πανό.

«Ήρθα για να υπερασπιστώ τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο Πανεπιστήμιο που κινδυνεύουν. Θα ψηφίσω κανονικά την Κυριακή αλλά αυτό δε θα εξυπηρετήσει σε τίποτα. Τα πράγματα ολοένα θα χειροτερεύουν», δήλωσε η Ιζαμπέλ Ρούμπιο, 20χρονη φοιτήτρια της Ιατρικής.

«Θα πρέπει να κάνουν οικονομία αλλού, η Παιδεία και η Υγεία είναι τα δύο πιο σημαντικά αγαθά. Τα ίδια, αν όχι χειρότερα, θα είναι και με την αλλαγή κυβέρνησης. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν έχει τίποτε το “σοσιαλιστικό”. Εδώ και δύο χρόνια κάνουν δημοσιονομικές περικοπές και οι άλλοι θα κάνουν τα ίδια, ή και χειρότερα», δήλωσε από την πλευρά της η 19χρονη, Αλεξάντρα Γιάκσιθ, φοιτήτρια της Ιστορίας της Τέχνης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .