Image and video hosting by TinyPic

21/11/11

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 74-70 του Ολυμπιακού...


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 74-70 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Ανέτοιμες οι δύο ομάδες, δεν παρουσίασαν καλό θέαμα, οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +13 αλλά οι παίκτες του Ίβκοβιτς κατάφεραν να την... ροκανίσουν, φεύγοντας ίσως και... ικανοποιημένοι από το -4 εν όψει του δεύτερου γύρου. Καυτή αλλά κόσμια η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ...

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τους Ερυθρόλευκους, έχοντας κάνει ωστόσο το... ρεπό τους στον πρώτο γύρο.

Ο Διαμαντίδης με 15 πόντους (8 ασίστ και 3 κλεψίματα) ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ από 10 πρόσθεσαν οι Σάτο, Νικ Καλάθης και Βουγιούκας. Σημαντική η προσφορά του Σμιθ στη ρακέτα με 10 ριμπάουντ. Για τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πρίντεζης (18π.) πήγε να γυρίσει... μόνος του το παιχνίδι δύο φορές, την πρώτη μειώνοντας στον πόντο (18-17 αν και οι «πράσινοι» είχαν ξεφύγει με 10 πόντους) και τη δεύτερη ρίχνοντας τη διαφορά στους -3 (47-44) στις αρχές της 3ης περιόδου. Μόνο ο Σπανούλης (14π.) είχε επίσης διψήφιο νούμερο πόντων για τους φιλοξενούμενους.

Με Καλάθη, Διαμαντίδη, Σμιθ, Σάτο και Μπατίστ παρέταξε την αρχική πεντάδα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε βασικούς τους Σπανούλη, Χάινς, Κατσίβλεη, Παπανικολάου και Άντιτς. Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε το ρυθμό του και ξέφυγε με 10-4 με τους Καλάθη, Σμιθ, Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους να πετυχαίνουν τους πρώτους πόντους των γηπεδούχων.

Ο Ιβκοβιτς έβγαζε στην κορυφή τον σέντερ από την ΠΓΔΜ, Πέρο Άντιτς στην επίθεση με στόχο ν' ανοίγουν διάδρομοι για τους περιφερειακούς, αλλά δεν έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Αντίστοιχα, και στην άμυνα, ο Άντιτς πίεζε στην επαναφορά τον πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη και στα δύο μισά. Οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές, 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με τους Παπαδόπουλο, Κέσελ και Λούκας να παίρνουν τη θέση των Παπανικολάου, Χάινς και Κατσίβελη.

Στη θέση 1, ο Σπανούλης ανέλαβε το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη και αντίστροφα, ενώ ο Βουγιούκας που πέρασε για τον Παναθηναϊκό διαμόρφωσε το 12-6 με 2/2 βολές από το πρώτο φάουλ του Παπαδόπουλου. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξέφυγε με +10, 16-6 με βολές του Σάτο, αλλά στο ένα λεπτό που απέμενε η είσοδος του Γιώργου Πρίντεζη έμελλε να σηματοδοτήσει ένα come back για τους φιλοξενούμενους. Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακό μείωσε σε 16-8, ενώ ο Λούκας έξω από τα 6,75 διαμόρφωσε το 16-11, σκορ πρώτης περιόδου. Ο Πρίντεζης ξεκίνησε στην πεντάδα στη δεύτερη περίοδο, γινόταν διαρκώς αποδέκτης της μπάλας με αποτέλεσμα να κάνουν επιμέρους σκορ 11-2 (ενδιάμεσα σερί 8-0) οι «ερυθρόλευκοι» από το 16-6. Συγκεκριμένα, ο Πρίντεζης πέτυχε τους 9 από τους τελευταίους 12 πόντους του Ολυμπιακού, μειώνοντας στον πόντο 18-17.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έμειναν με... σταυρωμένα χέρια: Απάντησαν με σερί 6-0, 24-17 και μέχρι το ημίχρονο κατάφερναν να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα χάρη στην υπεροχή τους στα ριμπάουντ (18 έναντι 11 των φιλοξενούμενων στο 20λεπτο), εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Ολυμπιακού έξω από τα 6.75... 1/14 τρίποντα.

Ακόμη κι όταν ο Μάικ Μπατίστ τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή επειδή χτύπησε οργισμένος στο παρκέ την μπάλα, μετά από φάουλ που του κατελόγισαν οι διαιτητές, ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 34-26. Η ευστοχία του Βουγιούκα στις βολές ήταν καταλυτική στη διαμόρφωση του σκορ ημιχρόνου, 41-30, υπέρ του Παναθηναϊκού.

Με τον καλύτερο τρόπο, τρίποντο του αρχηγού του Διαμαντίδη, ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό. Όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0, 44-38. «Αιχμή του δόρατος» σ' αυτό το διάστημα για τους Πειραιώτες, η φροντ λάιν, με τους Παπαδόπουλο, Πρίντεζη να κερδίζουν τις μάχες στη ρακέτα.

Μετά από μία εύστοχη βολή του Μάριτς, ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού απόψε, Γιώργος Πρίντεζης μείωσε στους πέντε, 45-40 και εν συνεχεία στους τρεις πόντους, 47-44.

Ήταν, όμως η σειρά του Ρομέιν Σάτο (πέτυχε 5 διαδοχικούς πόντους) να «μιλήσει» για τον πρωταθλητή Ευρωλίγκας, 52-44. Ο Παναθηναϊκός άλλη μία φορά είχε βρει τον τρόπο ν' απομακρυνθεί όταν αισθάνθηκε να πλησιάζει απειλητικά ο αντίπαλός του, 54-46 για να τον βρει η λήξη του 3ου δεκαλέπτου στο +7, 57-50.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της 4ης περιόδου, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εκτόξευσαν στους +12 πόντους τη διαφορά, 62-50, με δίποντο του Σάτο και τρίποντο του Διαμαντίδη. Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια, μείωσε στο -7, 64-57 (Λούκας, Χάινς και τρίποντο του Πέρο Άντιτς).

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αποσπάστηκε με +13, 72-59. Στο τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» κηνύγισαν τη διαφορά και με επιμέρους σκορ, 11-2, κατάφεραν να ηττηθούν με 74-70, από το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 41-30, 57-50, 74-70.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκόντας, Σχινάς



Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .