Image and video hosting by TinyPic

19/11/11

Οργανωμένη εγκληματική ομάδα που εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου με θύμα 59χρονο επιχειρηματία...

Οργανωμένη εγκληματική ομάδα που εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου με θύμα 59χρονο επιχειρηματία, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αιγίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική ομάδα ήταν ιεραρχικά δομημένη με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση. Ειδικότερα, συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων τέσσερις άνδρες ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Επίσης, στη δικογραφία που σχηματίστηκε ενέχεται με τις ίδιες κατηγορίες και μια 25χρονη.

Όσον αφορά στην υπόθεση της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Αίγιο, προέκυψε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ότι ο 27χρονος ανέλαβε κατόπιν εντολής του 46χρονου να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίτια του φόνου αποδίδονται σε οικονομικές διαφορές που είχε ο 46χρονος με το θύμα. Για την πραγματοποίηση της ανθρωποκτονίας, ο 46χρονος έδωσε στον 27χρονο και ένα κυνηγητικό όπλο, το οποίο θα χρησιμοποιούσε κατά την εκτέλεση. Στη συνέχεια, ο 27χρονος στρατολόγησε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, αναθέτοντας στο καθέναν συγκεκριμένο ρόλο.
Ο 24χρονος και η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν το σπίτι του, αλλά και τις καθημερινές του συνήθειες, ώστε σε συνεργασία με τον 27χρονο, ο οποίος ήταν ο μόνος που μιλούσε με τον 46χρονο εντολέα, να αποφασίζονταν ο καταλληλότερος τόπος και ο χρόνος εκτέλεσης του επιχειρηματία. Μάλιστα, όσον αφορά την εκτέλεση, ο 27χρονος είχε αναθέσει αυτόν το ρόλο στον 23χρονο. Την ημέρα της δολοφονίας, στις 3 Φεβρουαρίου, ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν και άρχισαν να παρακολουθούν τον 59χρονο επιχειρηματία, ενημερώνοντας παράλληλα τον οργανωτή της επιχείρησης. Έτσι ο 27χρονος, αφού προηγουμένως είχε κόψει την κάννη του κυνηγητικού όπλου, ώστε αυτό να μεταφέρεται εύκολα, το παρέδωσε στον 23χρονο μαζί με δύο φυσίγγια. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρισκόμενος πάντα σε συνεννόηση με τον οργανωτή, ο οποίος επικοινωνούσε με τους άλλους δύο που παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, έστησε ενέδρα στην πιλοτή της πολυκατοικίας που έμενε το θύμα. Μόλις ο επιχειρηματίας έφθασε στην πιλοτή, δέχθηκε έναν πυροβολισμό, ο οποίος προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατό του. Το όπλο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση δεν βρέθηκε, διότι σύμφωνα με την Αστυνομία ο 27χρονος μετά τη δολοφονία το πέταξε σε άγνωστο σημείο σε θαλάσσια περιοχή.

Επίσης, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας, ένα μήνα πριν από το φόνο του επιχειρηματία τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν επιχειρήσει να εκτελέσουν τον 59χρονο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, διότι εκείνη την ημέρα το θύμα άργησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Μάλιστα, μετά την εκτέλεσή του, ο 27χρονος κατόπιν εντολής του 46χρονου σχεδίαζε, σύμφωνα με την Αστυνομία, να πραγματοποιήσει μαζί με τους ίδιους συνεργούς και την εκτέλεση της 32χρονης κόρης του θύματος, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα, κατά τις έρευνες της Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο 27χρονος και ο 24χρονος είχαν εισβάλει πριν από περίπου δύο χρόνια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Αιγίου, όπου με την απειλή κυνηγητικού όπλου είχαν αφαιρέσει από τον 48χρονο υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ληστείας είχε εκπυρσοκροτήσει το κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο υπάλληλος.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .